0

Dilema~~ nak luah or pendam kan jer??

Posted by lina yazid on 3:17 AM
Assalammualaikum..maaf ye blog.. lama ea tak kongsi cerita..busy..busy..hehe..

dilema ni..tak tau nak dipendam je ke or nak terus-terang je..banyak perubahan bakal berlaku kalau aku luahkan..


sebelum ni aku pernah kongsi kat ko kan yg aku simpan peraan kat kawan sekolah aku..sekarang ni aku dgn dia dah jadi kawan karib sepertimana kawan2 yg lain.. hmm.. istilah budak sekarang.. BFF a.k.a. Best Friend Forever.. ooppss..hehe


aku takut kalau aku terus-terang kat dia, dia tak boleh terima dan kemudian hubungan sebagai kawan karib tu jadi renggang tak seperti sekarang.. sangat takut..aku ada minta pendapat kawan2 yg lain, dorang semua cadangkan aku terus-terang je dgn dia..tapi aku tak ada kekuatan, keberanian utk luahkan kat dia..


perasaan tu mula timbul masa aku sekolah menengah lagi (Form 2)..dia yakin dia tahu yg aku minat kat dia time tu sbb sangat obvious la..tapi dia tak macam budak2 lelaki sebaya ktorg yg lain..dia tak pernah ejek atau usik pun aku..he just let it follow the flow..aku pun ingat la yg tu hanya peraan budak2 yg baru nak mengenal perasaan SUKA,MINAT or omputih nye cakap ADMIRE..huhu..


bila aku masuk matrik, aku just tumpu kat belajar & aku teruskan sampai ke UiTM..aku cuba utk berkawan dgn yg lain2.. tapi tak tau kenapa aku tak boleh utk teruskan persahabatan ktorg..aku tolak secara baik..Alhamdulillah kawan2 tersebut faham dan terima seadanya..terima kasih korang..


bila dh menginjak umur 22thn..aku mula sedar yg aku sebenarnya dh menempatkan hati aku utk kawan karib aku tu..tapi sayang time tu dia dah berpasangan dgn salah sorang kawan perempuan aku jgk..time tu usia hubungan dorang mungkin dlm 2tahun lebih sbb kawan2 yg lain ckp dorang in relation since kawan perempuan tu matrik.. :(  sedih nya Allah yg tahu sbb aku adalah antara yg terakhir tahu psl dorang.. walhal kawan2 yg lain mmg dah lama tahu pasal tu.. tapi lama2 aku blh terima hubungan dorang malah aku bersyukur sbb dorang happy with each others..


tak lama lepas tu, aku jgk antara yg terakhir tahu dorang berdua dah berpisah..aku sedih sbb bagi aku dorang berdua cukup serasi dan aku pun mmg berdoa agar dorang berdua bersama hingga ke akhirnya.. 

dorang yg lebih tahu dimana kurang dalam perhubungan tersebut jd better aku diam sbb kawan2 yg tahu tu pun merahsiakan dari aku, sama macam time dorang in relationship tu.. :(

sebelum Ramadhan tahun ni..aku ada la keluar beriadah dgn kawan2 perempuan kat area bandar boranic & tasik shah alam..time balik tu, aku pae & shaf naik satu kereta.. dalam kereta tu dorang tanya sama ada aku de perasaan lagi ke kat kawan lelaki ktorang tu.. sejujurnya masih ada perasaan tu dlm hati aku..dan itu jugaklah yg aku khabarkan ke dorang berdua..ada ketika dalam sembang2 ktorang tu, pae tanya "macam mana if kita de pape dgn ujang?", tipu lah kalau ckp time tu tak terdetik kat hati aku mengiyakan ape yg ditanyakan oleh pae..jujurnya, andai pae & ujang adalah jodoh yg Allah dah tentukan, lina sebagai kawan karib kalian berdua sgt lah happy & bersyukur yg mana ujang dipertemukan dgn jodoh yg baik sepertimana baik nya dia berkawan dgn dekya dulu.. dan lina pun berdoa akan kekal hingga ke akhirnya..cuma lina berharap janganlah dirahsiakan & jadikan lina orang terakhir yg tahu berkaitan hubungan korang..itu lebih pedih, perit & sakit hati sebenarnya..


dalam bulan Syawal ni,alahai..ahad mgu lepas..hehe.. ktorang pergi beraya ke rumah shaf, lina & pah..time kt rumah shaf, ada la jgk ty, pae takde siapa2 ke? then pae balas, "ade yg berkenan kt kte tp kte yg tak berkenan..", maaf lina sendiri pun tak tau siapa.. then time kt umah pah pulak, fana & dekya de bergurau dgn pae ckp "pae ni dah ada berkenan, pandang sebelah2 mata je, lain kali pandang lah dua belah mata..", maaf ni pun lina tak tahu siapa..tapi lina cukup percaya dgn firasat hati lina menyatakan org yg korang maksudkan adalah ujang..tapi lina diam je sbb dah tak tau cerita yg sebenarnya.. :(


kadang2 lina terfikir, lina ni tak layak ke utk menerima balasan dari orang yg lina berkenan sejak umur lina 14tahun..? lina tak minta wang ringgit pun dari dia..lina cuma minta dia beri sedikit peluang utk lina bersama dgn dia..walau sekejap pun sudah memadai..tapi, dari keadaan yg sekarang, lina dapat rasakan yg lina mmg langsung tak de peluang utk bersama dgn dia..mungkin lina hanya layak bersahabat sahaja dgn dia.. jujurnya, lina pernah buat solt Istiharah utk lebih yakin yg perasaan ni bukanlah cinta monyet, lina yakin perasaan lina ni adalah perasaan yg lina simpan utk seorang lelaki yg lina nak dia bersama lina sebagai suami, sahabat yg kekal ke akhirnya..


Ya Allah, bantulah hambaMu ini..berilah aku petunjuk & kekuatan utk aku luahkan hasrat aku ini kepada si dia yang aku yakin, dialah bakal Imam di dalam setiap solatku serta zuriatku.. Amin..


huish..tak sedar panjang betul entry kali ni.. Insya-Allah kalau ade kesempatan lagi, aku kongsi lagi ye dgn ko blog..kalo ayat tunggang-langgang tu, macam biasa la ye, biarkan aje..hehe..sampai sini..Assalammualaikum.. :)

Dilema~~ nak luah or pendam kan jer??

Assalammualaikum..maaf ye blog.. lama ea tak kongsi cerita..busy..busy..hehe..

dilema ni..tak tau nak dipendam je ke or nak terus-terang je..banyak perubahan bakal berlaku kalau aku luahkan..


sebelum ni aku pernah kongsi kat ko kan yg aku simpan peraan kat kawan sekolah aku..sekarang ni aku dgn dia dah jadi kawan karib sepertimana kawan2 yg lain.. hmm.. istilah budak sekarang.. BFF a.k.a. Best Friend Forever.. ooppss..hehe


aku takut kalau aku terus-terang kat dia, dia tak boleh terima dan kemudian hubungan sebagai kawan karib tu jadi renggang tak seperti sekarang.. sangat takut..aku ada minta pendapat kawan2 yg lain, dorang semua cadangkan aku terus-terang je dgn dia..tapi aku tak ada kekuatan, keberanian utk luahkan kat dia..


perasaan tu mula timbul masa aku sekolah menengah lagi (Form 2)..dia yakin dia tahu yg aku minat kat dia time tu sbb sangat obvious la..tapi dia tak macam budak2 lelaki sebaya ktorg yg lain..dia tak pernah ejek atau usik pun aku..he just let it follow the flow..aku pun ingat la yg tu hanya peraan budak2 yg baru nak mengenal perasaan SUKA,MINAT or omputih nye cakap ADMIRE..huhu..


bila aku masuk matrik, aku just tumpu kat belajar & aku teruskan sampai ke UiTM..aku cuba utk berkawan dgn yg lain2.. tapi tak tau kenapa aku tak boleh utk teruskan persahabatan ktorg..aku tolak secara baik..Alhamdulillah kawan2 tersebut faham dan terima seadanya..terima kasih korang..


bila dh menginjak umur 22thn..aku mula sedar yg aku sebenarnya dh menempatkan hati aku utk kawan karib aku tu..tapi sayang time tu dia dah berpasangan dgn salah sorang kawan perempuan aku jgk..time tu usia hubungan dorang mungkin dlm 2tahun lebih sbb kawan2 yg lain ckp dorang in relation since kawan perempuan tu matrik.. :(  sedih nya Allah yg tahu sbb aku adalah antara yg terakhir tahu psl dorang.. walhal kawan2 yg lain mmg dah lama tahu pasal tu.. tapi lama2 aku blh terima hubungan dorang malah aku bersyukur sbb dorang happy with each others..


tak lama lepas tu, aku jgk antara yg terakhir tahu dorang berdua dah berpisah..aku sedih sbb bagi aku dorang berdua cukup serasi dan aku pun mmg berdoa agar dorang berdua bersama hingga ke akhirnya.. 

dorang yg lebih tahu dimana kurang dalam perhubungan tersebut jd better aku diam sbb kawan2 yg tahu tu pun merahsiakan dari aku, sama macam time dorang in relationship tu.. :(

sebelum Ramadhan tahun ni..aku ada la keluar beriadah dgn kawan2 perempuan kat area bandar boranic & tasik shah alam..time balik tu, aku pae & shaf naik satu kereta.. dalam kereta tu dorang tanya sama ada aku de perasaan lagi ke kat kawan lelaki ktorang tu.. sejujurnya masih ada perasaan tu dlm hati aku..dan itu jugaklah yg aku khabarkan ke dorang berdua..ada ketika dalam sembang2 ktorang tu, pae tanya "macam mana if kita de pape dgn ujang?", tipu lah kalau ckp time tu tak terdetik kat hati aku mengiyakan ape yg ditanyakan oleh pae..jujurnya, andai pae & ujang adalah jodoh yg Allah dah tentukan, lina sebagai kawan karib kalian berdua sgt lah happy & bersyukur yg mana ujang dipertemukan dgn jodoh yg baik sepertimana baik nya dia berkawan dgn dekya dulu.. dan lina pun berdoa akan kekal hingga ke akhirnya..cuma lina berharap janganlah dirahsiakan & jadikan lina orang terakhir yg tahu berkaitan hubungan korang..itu lebih pedih, perit & sakit hati sebenarnya..


dalam bulan Syawal ni,alahai..ahad mgu lepas..hehe.. ktorang pergi beraya ke rumah shaf, lina & pah..time kt rumah shaf, ada la jgk ty, pae takde siapa2 ke? then pae balas, "ade yg berkenan kt kte tp kte yg tak berkenan..", maaf lina sendiri pun tak tau siapa.. then time kt umah pah pulak, fana & dekya de bergurau dgn pae ckp "pae ni dah ada berkenan, pandang sebelah2 mata je, lain kali pandang lah dua belah mata..", maaf ni pun lina tak tahu siapa..tapi lina cukup percaya dgn firasat hati lina menyatakan org yg korang maksudkan adalah ujang..tapi lina diam je sbb dah tak tau cerita yg sebenarnya.. :(


kadang2 lina terfikir, lina ni tak layak ke utk menerima balasan dari orang yg lina berkenan sejak umur lina 14tahun..? lina tak minta wang ringgit pun dari dia..lina cuma minta dia beri sedikit peluang utk lina bersama dgn dia..walau sekejap pun sudah memadai..tapi, dari keadaan yg sekarang, lina dapat rasakan yg lina mmg langsung tak de peluang utk bersama dgn dia..mungkin lina hanya layak bersahabat sahaja dgn dia.. jujurnya, lina pernah buat solt Istiharah utk lebih yakin yg perasaan ni bukanlah cinta monyet, lina yakin perasaan lina ni adalah perasaan yg lina simpan utk seorang lelaki yg lina nak dia bersama lina sebagai suami, sahabat yg kekal ke akhirnya..


Ya Allah, bantulah hambaMu ini..berilah aku petunjuk & kekuatan utk aku luahkan hasrat aku ini kepada si dia yang aku yakin, dialah bakal Imam di dalam setiap solatku serta zuriatku.. Amin..


huish..tak sedar panjang betul entry kali ni.. Insya-Allah kalau ade kesempatan lagi, aku kongsi lagi ye dgn ko blog..kalo ayat tunggang-langgang tu, macam biasa la ye, biarkan aje..hehe..sampai sini..Assalammualaikum.. :)

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.