0

aKu & keRja

Posted by lina yazid on 7:51 PM
kalau cakap pasal kerja ni memang tak kan pernah habis kan..hmm..bosan tu memang ada..tapi tu la..aku pun takde other option lain..so, just stay je kat situ..

bulan March ni memang sangat lah memenatkan,menyeksakan & memeritkan bagi aku..mana tak nya..pergi kerja pukul 8 pagi, balik kerja lak pukul 8 malam..kalau kat tempat lain, dah boleh claim O.T dah tu..tapi kat tempat kerja aku memang takde makne nye nak claim O.T..waktu kerja aku sepatutnya, 9 pagi sampai 6 petang, tapi realitinya, 8 pagi sampai 8 malam..gila kan..?? huhu..takpelah..lagi pun ni pengalaman kerja aku yang pertama..mungkin bila aku dapat kerja lain nanti, akan lebih flexible ke..mana tau kan..rezeki kat tempat lain pulak..

betul jugak apa yang si imran tu cakap, kalau nak cerita pasal kerja ni, memang tak kan pernah habis..so, just biar je flow tu, if ada rezeki kat tempat lain, angkat kaki je..huhu..betul jugak cakap budak n, sebab setiap kali keluar makan dengan kitorang atau geng lain, cerita lain memang tarak, KERJA KERJA & KERJA.. huhu..sorry la weh..memang try nak elak dari bercerita pasal kerja tapi kalau orang tu tengah tak puas hati, memang tu je yang dia fikir..huhu

*rasa macam banyak je nak tulis, tapi bila start taip, jadi blur kejap & tak tak tau nak tulis apa..hmm..*

0

Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri

Posted by lina yazid on 5:01 AM
Ya Allah.. seandainya telah Engkau catatkan dia akn menjadi teman menapaki hidup, satukanlah hatinya dengan hatiku, titipkanlah kebahagiaan di antara kami agar kemesraan itu abadi..

dan Ya Allah..Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi.. seiringkanlah kami melayari hidup ini ketepian yang sejahtera dan abadi..

tetapi Ya Allah..seandainya telah Engkau takdirkan..dia bukan milikku, bawalah dia jauh dari pandanganku, luputkanlah dia dari ingatkanku, ambillah kebahagiaan ketik dia ada di sisiku.. dan peliharalah aku dari kekecewaan,

serta Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengerti.berikanlah aku kekuatan,melontar bayangannya jauh ke dada langit, hilang bersama senja nan merah, agarku dapat berbahagia walaupun tanpa bersamanya..

dan Ya Allah yang tercinta..gantikanlah yang telah hilang, tumbuhkanlah kembali yang telah patah, walaupun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah Ya Tuhanku..pasrahkanlah aku dengan takdirMu, sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan adalah yang terbaik buatku kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hambaMu ini..

Ya Allah.. cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan di akhirat, dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini..

janganlah Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat,

menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran, maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redai, dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh..

Amin..Ya Rabbal 'Alamin..


*karya : Burhan Sodiq

0

aKu & BuKu

Posted by lina yazid on 11:32 PM
mcm tak caye je kn..kalo tgk topic entry ni..hehe..jgn kn ko blog..even akak ngan abg aku pn tak caye yg aku ni blh duk ngadap buku..sbb mmg dr dulu lg, dorg mmg susah nk tgk aku pegang buku..hehe..kalo pun dorg nmpk aku pegang buku tu, dorg msti ckp,"kojap yo tu..jap lg tutop la mato ko tu dikna.." hehe..& mmg btl pn..blm smpai bpe minit aku ngadap buku tu..alik2 buku tu ngadap aku balik..hehe..


sebelum ni..aku mmg ade membaca..tp bkn nye buku yg blh dibuatkn panduan..buku2 yg aku baca dulu tu sume komik @ manga (skrg tak lg, sbb abih sume komik2 aku ni aku jual kt uncle surat khabar lama tu..xbyk pn , adela dlm 50 buah..), novel (yg ni stok akak aku..aku juz tlg baca je, tukang beli nye dia..hehe), majalah epop (skrg pn baca lg epop ni, but just utk release tension dr ngadap pc ofis tu & stress keje..)..

aku start baca buku genre Islamic & motivasi ni since tahun 2010..time tu aku gi jln2 dgn roommate aku kt Jusco Bandaraya Melaka..kitorang gi kedai buku Popular..time tu aku duk gila mencari buku Sudoku..ntah mcm mana aku terdetik tuk baca intisari sebuah buku ni..tajuk dia Ya Allah, Aku Jatuh Cinta karya Burhan Sodiq..kulit buku tu takde la 'meletop' mata tp tajuk dia tu membuatkan aku nak tau sgt isi dalamnya..aku pun beli la buku tu..antara intisari buku tu adalah apa & bagaimana cinta dr sudut Islam..penulis buku tu asalnya dari Indonesia, jadi gaya bahasa nya pn mmg ada unsur bahasa di sana tp ada juga terselit karya kartun yg mana dpt menarik minat anak muda utk membacanya..pengolahan dia pn mmg mudah utk difahami..

then, smlm time aku, nurul & imran gi jln2 kt SACC Mall, ktorg pn gi la kt kedai buku MPH..mmg aku suka sgt smlm sbb aku dpt beli lg beberapa buah buku karya Burhan Sodiq ni.. antara tajuk buku2 yg aku beli tu : Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri..Ya Allah, Diakah Jodohku..Kerana Allah Aku Menikahimu..ada juga satu buku karya Rozzani Din..tajuk nya Bongkar Misteri Tarikh Lahir Anda..aku belum start baca pn buku2 yg baru aku beli smlm..but tgk dr ulasan ringkas nya, sudah cukup tuk buat aku tertarik..hehe..if aku dah baca buku2 tu, aku share la ye..hehe..


>>not much to share today..nanti aku sambung lg ye..hehe..bye<<

0

hari melawat shah alam

Posted by lina yazid on 9:00 AM
aku tinggal kat seksyen 19 shah alam tu sejak 3 Julai 2011 sampailah 3 Mac 2012..
hari ni lah kali pertama aku merayap kat sekitar shah alam tu..huhu..

sebelum ni,aku tunggu gak bila2 yg angah aku cuti..so,aku blh la ajak dia gi pusing2 shah alam tu..
tapi..hampeh..dia cuti time orang lain bekerja..mmg tak lah aku nk ajak dia gi jln2..
pernah sekali aku ajak dia gi jln2..angah aku tu dgn selamba nya ckp..
"dikna gi la pusing2 sendiri..explore sendiri..kalo sesat or tak jmp jln nak balik,dikna call angah!"
pergh..mmg tak lah kn..gila pe..dah la aku tak tau jln kat shah alam tu..tak kan lah aku segila tu nak gi explore sorang2..disebabkan ayat 'power' angah aku tu la yg membuatkan aku pendam hasrat tuk bergonjeng kat shah alam..dan kalau pun aku ade keinginan nak bergonjeng,aku simpan je..


kat restoran
tak tau mcm mana entah..tadi time lunch, tgh org restoran tu susun2 meja.. aku, nurul & imran borak2 kosong..
I : balik umah terus ke pasni?
N : a'ah la, balik umah terus..
L : nape? ko nak ajak gi jalan2 ke?
I : haha..takde la..
N : huish..kalo bab jalan2, lina la org nya..
L : hehe..mane la tau..kot2 nak ajak gi jln mana2 ke..


time tgh tunggu makanan sampai..tetiba imran popup with satu plan..
I : gi tengok ikan nak?
L : ikan.. aquarium? leh gak..


after lunch & dah nak sampai masjid
lps mkn, ktorg terus gerak gi masjid shah alam sebab imran blm solat zuhur lg..aku pn follow la blkg kete dia..sbnrnya aku tgh 'cuti' skrg..tp aku follow sbb aku ingt kn nurul blh solat..huhu..dah nak sampai kat pintu masuk masjid tu ade la sikit conversation aku & nurul..
L : sy tak solat tau nurul..sy cuti..sy tunggu kt parking je..awk leh solat kn?
N : sy pn tak leh solat..sy cuti..
L : err..kalo dah dua2 tak solat..nape nye kite ikut imran gi masjid ni..hehe..sy ingt kn awk leh solat..
nape la sengal sgt sy ni, tak ty kt awk td..
N : err..takpe la kite dah masuk pun kt kwsn masjid ni..kite gi je sampai parking, 
nnti ckp kt imran kite tunggu kt dlm kete je..
L : .... 

kat parking 
masing2 memikir cmne nk ckp kt imran..haha..adeh..sgt segan kot..aku pun bukak lah pintu kete..
sebab lama sgt dia tunggu kt luar tu..dia pn dtg kt kete aku..
N : weh..ko gi je la..ktorg cuti..
I : aaa..ok..
haha...segan gila ...time nurul ckp kt imran tu..aku mmg dah tak blh nk angkat muka dah..segan weh..
ktorg tunggu la kat kete berdua sampai imran abeh solat..

kat aquarium
I : korang msti lum pernah sampai sini kn..
N : a'ah..ko msti bangga kn..sbb dpt bwk ktorg dtg sini..
ktorg pn jln2 la dlm aquarium tu..aku first time dtg situ..merasa gak la jln2 kt situ..

lps kuar dr aquarium tu, ktorg dah tak tau nk buat ape..aku nk jln2 lg..tp takde ckp kt dorg..
imran lak tak nak balik umah sbb umah tgh renovate & dia mmg tak tau nk buat ape..
N : lina..awk nk gi mane2 lg ke? or nk balik dah?
L : sy sbnr nya nk jln2 lg..nk jln2 kt sacc mall..sy tak pernah gi sana lg..
N : weh imran..si lina ni nk jln2 lg..dia nk gi sacc mall..ko nk gi x?
I : jom ah..blk pn bkn de wtpe..naik kete ko je la..
L : ok..jom..

kat sacc mall
aku kalo g mana2 mall..takde tmpt lain..same de mph,popular or kedai cd2..ktorg jln2 sampai la jmp mph tu..dah sampai kt mph..ktorg berpecah..aku gi cari buku aku..nurul gi tempat novel2..imran gi tmpt buku2 dia..lps byr sume..ktorg pn kuar la dr sacc mall..

aku ni kalo kuar mana2..tak gi mkn mmg tak sah..lapar je memanjang..pe lg..ktorg pn gi la lepak kt restoran tasik..

kat restoran tasik
mcm2 la yg ktorg borak kn..psl tmpt keje la, bos la, gaji la, bdk2 ofis tu la, kwn2 ktorg la, psl pe yg ktorg mkn la..lps mkn, ktorg gi amik kete imran.. kau lak gi anta nurul balik..


BEST SANGAT HARI NI..walaupun aku penat mengemas kat ofis tadi..tapi penat tu berbayar dgn aktiviti selepas tu..terima kasih byk2 la kt nurul & imran..disebabkan korg..aku merasa gi tmpt2 tu sume..aku tau korg berdua penat gak..tp korg sikit pn tak mengeluh or complain ckp korg penat..KORANG MEMANG BEST LAH..!!

hehe..pnjg lak entry aku mlm ni..hehe..tq my beloved blog.. ^_~

aKu & keRja

kalau cakap pasal kerja ni memang tak kan pernah habis kan..hmm..bosan tu memang ada..tapi tu la..aku pun takde other option lain..so, just stay je kat situ..

bulan March ni memang sangat lah memenatkan,menyeksakan & memeritkan bagi aku..mana tak nya..pergi kerja pukul 8 pagi, balik kerja lak pukul 8 malam..kalau kat tempat lain, dah boleh claim O.T dah tu..tapi kat tempat kerja aku memang takde makne nye nak claim O.T..waktu kerja aku sepatutnya, 9 pagi sampai 6 petang, tapi realitinya, 8 pagi sampai 8 malam..gila kan..?? huhu..takpelah..lagi pun ni pengalaman kerja aku yang pertama..mungkin bila aku dapat kerja lain nanti, akan lebih flexible ke..mana tau kan..rezeki kat tempat lain pulak..

betul jugak apa yang si imran tu cakap, kalau nak cerita pasal kerja ni, memang tak kan pernah habis..so, just biar je flow tu, if ada rezeki kat tempat lain, angkat kaki je..huhu..betul jugak cakap budak n, sebab setiap kali keluar makan dengan kitorang atau geng lain, cerita lain memang tarak, KERJA KERJA & KERJA.. huhu..sorry la weh..memang try nak elak dari bercerita pasal kerja tapi kalau orang tu tengah tak puas hati, memang tu je yang dia fikir..huhu

*rasa macam banyak je nak tulis, tapi bila start taip, jadi blur kejap & tak tak tau nak tulis apa..hmm..*

Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri

Ya Allah.. seandainya telah Engkau catatkan dia akn menjadi teman menapaki hidup, satukanlah hatinya dengan hatiku, titipkanlah kebahagiaan di antara kami agar kemesraan itu abadi..

dan Ya Allah..Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi.. seiringkanlah kami melayari hidup ini ketepian yang sejahtera dan abadi..

tetapi Ya Allah..seandainya telah Engkau takdirkan..dia bukan milikku, bawalah dia jauh dari pandanganku, luputkanlah dia dari ingatkanku, ambillah kebahagiaan ketik dia ada di sisiku.. dan peliharalah aku dari kekecewaan,

serta Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengerti.berikanlah aku kekuatan,melontar bayangannya jauh ke dada langit, hilang bersama senja nan merah, agarku dapat berbahagia walaupun tanpa bersamanya..

dan Ya Allah yang tercinta..gantikanlah yang telah hilang, tumbuhkanlah kembali yang telah patah, walaupun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah Ya Tuhanku..pasrahkanlah aku dengan takdirMu, sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan adalah yang terbaik buatku kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hambaMu ini..

Ya Allah.. cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan di akhirat, dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini..

janganlah Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat,

menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran, maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redai, dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh..

Amin..Ya Rabbal 'Alamin..


*karya : Burhan Sodiq

aKu & BuKu

mcm tak caye je kn..kalo tgk topic entry ni..hehe..jgn kn ko blog..even akak ngan abg aku pn tak caye yg aku ni blh duk ngadap buku..sbb mmg dr dulu lg, dorg mmg susah nk tgk aku pegang buku..hehe..kalo pun dorg nmpk aku pegang buku tu, dorg msti ckp,"kojap yo tu..jap lg tutop la mato ko tu dikna.." hehe..& mmg btl pn..blm smpai bpe minit aku ngadap buku tu..alik2 buku tu ngadap aku balik..hehe..


sebelum ni..aku mmg ade membaca..tp bkn nye buku yg blh dibuatkn panduan..buku2 yg aku baca dulu tu sume komik @ manga (skrg tak lg, sbb abih sume komik2 aku ni aku jual kt uncle surat khabar lama tu..xbyk pn , adela dlm 50 buah..), novel (yg ni stok akak aku..aku juz tlg baca je, tukang beli nye dia..hehe), majalah epop (skrg pn baca lg epop ni, but just utk release tension dr ngadap pc ofis tu & stress keje..)..

aku start baca buku genre Islamic & motivasi ni since tahun 2010..time tu aku gi jln2 dgn roommate aku kt Jusco Bandaraya Melaka..kitorang gi kedai buku Popular..time tu aku duk gila mencari buku Sudoku..ntah mcm mana aku terdetik tuk baca intisari sebuah buku ni..tajuk dia Ya Allah, Aku Jatuh Cinta karya Burhan Sodiq..kulit buku tu takde la 'meletop' mata tp tajuk dia tu membuatkan aku nak tau sgt isi dalamnya..aku pun beli la buku tu..antara intisari buku tu adalah apa & bagaimana cinta dr sudut Islam..penulis buku tu asalnya dari Indonesia, jadi gaya bahasa nya pn mmg ada unsur bahasa di sana tp ada juga terselit karya kartun yg mana dpt menarik minat anak muda utk membacanya..pengolahan dia pn mmg mudah utk difahami..

then, smlm time aku, nurul & imran gi jln2 kt SACC Mall, ktorg pn gi la kt kedai buku MPH..mmg aku suka sgt smlm sbb aku dpt beli lg beberapa buah buku karya Burhan Sodiq ni.. antara tajuk buku2 yg aku beli tu : Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri..Ya Allah, Diakah Jodohku..Kerana Allah Aku Menikahimu..ada juga satu buku karya Rozzani Din..tajuk nya Bongkar Misteri Tarikh Lahir Anda..aku belum start baca pn buku2 yg baru aku beli smlm..but tgk dr ulasan ringkas nya, sudah cukup tuk buat aku tertarik..hehe..if aku dah baca buku2 tu, aku share la ye..hehe..


>>not much to share today..nanti aku sambung lg ye..hehe..bye<<

hari melawat shah alam

aku tinggal kat seksyen 19 shah alam tu sejak 3 Julai 2011 sampailah 3 Mac 2012..
hari ni lah kali pertama aku merayap kat sekitar shah alam tu..huhu..

sebelum ni,aku tunggu gak bila2 yg angah aku cuti..so,aku blh la ajak dia gi pusing2 shah alam tu..
tapi..hampeh..dia cuti time orang lain bekerja..mmg tak lah aku nk ajak dia gi jln2..
pernah sekali aku ajak dia gi jln2..angah aku tu dgn selamba nya ckp..
"dikna gi la pusing2 sendiri..explore sendiri..kalo sesat or tak jmp jln nak balik,dikna call angah!"
pergh..mmg tak lah kn..gila pe..dah la aku tak tau jln kat shah alam tu..tak kan lah aku segila tu nak gi explore sorang2..disebabkan ayat 'power' angah aku tu la yg membuatkan aku pendam hasrat tuk bergonjeng kat shah alam..dan kalau pun aku ade keinginan nak bergonjeng,aku simpan je..


kat restoran
tak tau mcm mana entah..tadi time lunch, tgh org restoran tu susun2 meja.. aku, nurul & imran borak2 kosong..
I : balik umah terus ke pasni?
N : a'ah la, balik umah terus..
L : nape? ko nak ajak gi jalan2 ke?
I : haha..takde la..
N : huish..kalo bab jalan2, lina la org nya..
L : hehe..mane la tau..kot2 nak ajak gi jln mana2 ke..


time tgh tunggu makanan sampai..tetiba imran popup with satu plan..
I : gi tengok ikan nak?
L : ikan.. aquarium? leh gak..


after lunch & dah nak sampai masjid
lps mkn, ktorg terus gerak gi masjid shah alam sebab imran blm solat zuhur lg..aku pn follow la blkg kete dia..sbnrnya aku tgh 'cuti' skrg..tp aku follow sbb aku ingt kn nurul blh solat..huhu..dah nak sampai kat pintu masuk masjid tu ade la sikit conversation aku & nurul..
L : sy tak solat tau nurul..sy cuti..sy tunggu kt parking je..awk leh solat kn?
N : sy pn tak leh solat..sy cuti..
L : err..kalo dah dua2 tak solat..nape nye kite ikut imran gi masjid ni..hehe..sy ingt kn awk leh solat..
nape la sengal sgt sy ni, tak ty kt awk td..
N : err..takpe la kite dah masuk pun kt kwsn masjid ni..kite gi je sampai parking, 
nnti ckp kt imran kite tunggu kt dlm kete je..
L : .... 

kat parking 
masing2 memikir cmne nk ckp kt imran..haha..adeh..sgt segan kot..aku pun bukak lah pintu kete..
sebab lama sgt dia tunggu kt luar tu..dia pn dtg kt kete aku..
N : weh..ko gi je la..ktorg cuti..
I : aaa..ok..
haha...segan gila ...time nurul ckp kt imran tu..aku mmg dah tak blh nk angkat muka dah..segan weh..
ktorg tunggu la kat kete berdua sampai imran abeh solat..

kat aquarium
I : korang msti lum pernah sampai sini kn..
N : a'ah..ko msti bangga kn..sbb dpt bwk ktorg dtg sini..
ktorg pn jln2 la dlm aquarium tu..aku first time dtg situ..merasa gak la jln2 kt situ..

lps kuar dr aquarium tu, ktorg dah tak tau nk buat ape..aku nk jln2 lg..tp takde ckp kt dorg..
imran lak tak nak balik umah sbb umah tgh renovate & dia mmg tak tau nk buat ape..
N : lina..awk nk gi mane2 lg ke? or nk balik dah?
L : sy sbnr nya nk jln2 lg..nk jln2 kt sacc mall..sy tak pernah gi sana lg..
N : weh imran..si lina ni nk jln2 lg..dia nk gi sacc mall..ko nk gi x?
I : jom ah..blk pn bkn de wtpe..naik kete ko je la..
L : ok..jom..

kat sacc mall
aku kalo g mana2 mall..takde tmpt lain..same de mph,popular or kedai cd2..ktorg jln2 sampai la jmp mph tu..dah sampai kt mph..ktorg berpecah..aku gi cari buku aku..nurul gi tempat novel2..imran gi tmpt buku2 dia..lps byr sume..ktorg pn kuar la dr sacc mall..

aku ni kalo kuar mana2..tak gi mkn mmg tak sah..lapar je memanjang..pe lg..ktorg pn gi la lepak kt restoran tasik..

kat restoran tasik
mcm2 la yg ktorg borak kn..psl tmpt keje la, bos la, gaji la, bdk2 ofis tu la, kwn2 ktorg la, psl pe yg ktorg mkn la..lps mkn, ktorg gi amik kete imran.. kau lak gi anta nurul balik..


BEST SANGAT HARI NI..walaupun aku penat mengemas kat ofis tadi..tapi penat tu berbayar dgn aktiviti selepas tu..terima kasih byk2 la kt nurul & imran..disebabkan korg..aku merasa gi tmpt2 tu sume..aku tau korg berdua penat gak..tp korg sikit pn tak mengeluh or complain ckp korg penat..KORANG MEMANG BEST LAH..!!

hehe..pnjg lak entry aku mlm ni..hehe..tq my beloved blog.. ^_~

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.