0

Doaku

Posted by lina yazid on 9:05 AM
Ya Allah.
ku bermohon kepadaMu agar Kau kekalkanlah dia bersamaku..
sesungguhnya aku sangat takut kehilangannya..
sesungguhnya aku mencintainya keranamu Ya Allah..

perasaan selama hampir sepuluh tahun ini, aku jaganya keranaMu..
kerna aku yakin dia adalah jodohku..
namun tidak putus doaku kepadaMu agar diperkuatkan lagi jodohku dengannya..
ku bermohon kepadaMu Ya Allah, agar perasaan itu kekal hingga ke Jannah..



0

Edcoustic - Muhasabah Cinta

Posted by lina yazid on 7:04 AM

0

Sigma - Istikharah Cinta + Lirik Lagu

Posted by lina yazid on 7:02 AM






Ya Allah..Kau pertemukanlah aku dengan suami yg mencintai aku keranamu dan bisa membinbing aku utk mengenal cinta-Mu..

0

Alhamdulillah..

Posted by lina yazid on 6:34 PM
Alhamdulillah..Terima kasih Ya Allah..

itu saje ungkapan yg mampu aku lafazkan sejak mlm td..
setelah hampir 3minggu aku berusaha utk menyiapkan tugasan yg telah diamanahkan kpd aku,
smlm adalah kemuncaknya..tugasan yg dahulunya menjadi permainan jari & mataku selama 3tahun,
tetapi telah aku tinggalkannya selama setahun..hehe..serius dpt ku rasakan perbedaannya..
kalau dulu,tak rujuk buku finance pun still blh agak lg nk guna formula ape, tp time buat tugasan tu..mmg blur & tak mampu nk berfikir nk gunakan formula apa..& lg best, time surf internet nk tgk bbrp formula yg mmg lgsg tak ingt nama nya time tu, pergh, sgt la blur, sgt la tak faham ape sbnrnya formula2 tu..
aduish..baru setahun je tak pegang buku finance, dah jd pelupa mcm tu..

kiranya, dpt lah aku jadikan pengajaran buat diri aku sendiri..hikhik..
belajar tu biarlah dari hati & minda..insyaAllah akan ingat sampai bila2..
dan jangan belajar hanya mengikut rasa, kelak akan susah bila menempuh sesuatu yg tak diduga..


3

aku & peredaran masa

Posted by lina yazid on 4:17 AM
hmm..aku tulis tajuk entry tu..
tapi tiba2 pulak blur nak tulis apa.. ^^

lina (kanak-kanak)
kalau time sekolah dulu, aku bukan lah seorang kanak-kanak yang riang-ria..
aku hanya seorang kanak-kanak yang suam-suam kuku..
kawan-kawan pun tak ramai mana..
tapi aku masih gembira dengan zaman kanak-kanak aku,
walaupun time tu kakak dan abang aku dah menginjak ke alam remaja 
dan masing-masing duduk kat asrama..
saat yang paling aku tunggu-tunggu adalah musim cuti sekolah
yang mana kakak dan abang aku akan balik dan stay kat rumah lama..
memang kalau jarang jumpa, akan rindu..
tapi kalau dah hari-hari nampak jadi gaduh pun ada..hehe..

lina (remaja)
time ni aku create memory dengan kawan-kawan sekolah aku..
mengadap buku saje tu tak ada lah sangat..hehe
time ni lah yang aku start minat budak lelaki yang pernah aku mentioned kat previous entry..
(haish..tiba-tiba jadi malu pulak.. >.<  )
aku minat dia bukan biasa-biasa tau..hmm..boleh dikatakan sebagai seorang yang obses la jugak..
hehe..gila kan~ yang best nya.. budak lelaki tu jugak yang menjadi sahabat baik aku sekarang..
sama dengan kawan-kawan perempuan aku yang lain..
alhamdulillah persahabatan kitorang kekal sampai sekarang..
terima kasih Ya Allah..

lina (dewasa)
tanpa aku sedar, peningkatan umur ni dah menempatkan aku ke alam dewasa..
yang mana aku pernah jauh terpesong dari landasan nya..
tapi hanya satu yang tak terpesong..hehe..ape lagi, tentang hati dan perasaan la~~
hehe cewah!! masuk air betul lah ko ni lina..hehe
yang masih kekal pada tempatnya adalah perasaan aku terhadap dia, keluarga & Tuhanku..
sebenarnya, aku tak mengharapkan kesempurnaan dalam diri dia..
sebab aku sendiri pun tidak sempurna mana..
apa yang aku harap, agar dia memberi peluang kepada aku..
dan menerima diri aku dan kelurga aku seadanya..
dan insyaAllah, aku juga menerima dia dan keluarganya..
menyayangi mereka sepertimana aku menyayangi keluarga..
kini aku masih lagi dalam proses pembelajaran dari beberapa aspek..
menjadi seorang anak yang bisa membantu keluarganya, 
seorang gadis yang bisa memikul sedikit sebanyak tugas seorang wanita..
dan seorang bakal isteri/ibu kepada bakal suami/zuriatku..InsyaAllah..

hmm..tiba-tiba macam banyak pulak aku tulis ni..hehe..
ok..better to stop here..till the next entry k..hehe

0

Doa Memohon Jodoh

Posted by lina yazid on 7:37 AM
Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu
Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tidak pasti rencana Illahi
Apakah dia kan kumilikiTidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu

Jika  dirinya bukan untukku
Reda hatiku dengan ketentuan-Mu
YaAllah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

c.r: Burhan Sodiq; Ya Allah, Diakah jodohku

0

aku & perasaan

Posted by lina yazid on 3:38 AM
Ya Allah..
tak dapat ku gambarkan dengan kata-kata bagaimana perasaanku terhadap dia..
kalau dahulu semasa sekolah, mungkin boleh dikatakan sebagai aku seorang peminat yang tegar..
tapi kini, umurku sudah mengijak dewasa..
adakah aku masih lagi digelar sebagai peminat yang tegar..?

dapat ku lihat penghijrahan nya ke jalan-Mu..
dari seorang remaja lelaki yang dahulunya nakal,
kini di mataku dia adalah seorang yang matang dalam berkata-kata dan perbuatan..

Ya Allah..
jika dahulu nya aku hanya peminat yang tegar..
tapi kini, aku inginkan dia sebagai seorang yang ingin aku bersama iaitu sebagai suamiku..
aku ingin bersamanya ketika susah dan senang..
InsyaAllah dengan keizinan-Mu..

dapat ku rasakan betapa gembira dan bahagianya ketika aku bersama dengannya walau untuk seketika..
dapat juga ku rasakan yang aku sangat takut kehilangannya..

Ya Allah..
jika benar aku dan muhammad azizee bin alias adalah jodah yang telah Engkau tentukan..
ku mohon kepadamu agar engkau rapatkanlah hati kami..
dan jika benar aku dan muhammad azizee bin alias bukan jodoh yang ditentukan..
maka kau jarak kan hati kami dan tabahkan hatiku untuk menerima segala ketentuanmu..

Amin..


0

aKu & keRja

Posted by lina yazid on 7:51 PM
kalau cakap pasal kerja ni memang tak kan pernah habis kan..hmm..bosan tu memang ada..tapi tu la..aku pun takde other option lain..so, just stay je kat situ..

bulan March ni memang sangat lah memenatkan,menyeksakan & memeritkan bagi aku..mana tak nya..pergi kerja pukul 8 pagi, balik kerja lak pukul 8 malam..kalau kat tempat lain, dah boleh claim O.T dah tu..tapi kat tempat kerja aku memang takde makne nye nak claim O.T..waktu kerja aku sepatutnya, 9 pagi sampai 6 petang, tapi realitinya, 8 pagi sampai 8 malam..gila kan..?? huhu..takpelah..lagi pun ni pengalaman kerja aku yang pertama..mungkin bila aku dapat kerja lain nanti, akan lebih flexible ke..mana tau kan..rezeki kat tempat lain pulak..

betul jugak apa yang si imran tu cakap, kalau nak cerita pasal kerja ni, memang tak kan pernah habis..so, just biar je flow tu, if ada rezeki kat tempat lain, angkat kaki je..huhu..betul jugak cakap budak n, sebab setiap kali keluar makan dengan kitorang atau geng lain, cerita lain memang tarak, KERJA KERJA & KERJA.. huhu..sorry la weh..memang try nak elak dari bercerita pasal kerja tapi kalau orang tu tengah tak puas hati, memang tu je yang dia fikir..huhu

*rasa macam banyak je nak tulis, tapi bila start taip, jadi blur kejap & tak tak tau nak tulis apa..hmm..*

0

Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri

Posted by lina yazid on 5:01 AM
Ya Allah.. seandainya telah Engkau catatkan dia akn menjadi teman menapaki hidup, satukanlah hatinya dengan hatiku, titipkanlah kebahagiaan di antara kami agar kemesraan itu abadi..

dan Ya Allah..Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi.. seiringkanlah kami melayari hidup ini ketepian yang sejahtera dan abadi..

tetapi Ya Allah..seandainya telah Engkau takdirkan..dia bukan milikku, bawalah dia jauh dari pandanganku, luputkanlah dia dari ingatkanku, ambillah kebahagiaan ketik dia ada di sisiku.. dan peliharalah aku dari kekecewaan,

serta Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengerti.berikanlah aku kekuatan,melontar bayangannya jauh ke dada langit, hilang bersama senja nan merah, agarku dapat berbahagia walaupun tanpa bersamanya..

dan Ya Allah yang tercinta..gantikanlah yang telah hilang, tumbuhkanlah kembali yang telah patah, walaupun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah Ya Tuhanku..pasrahkanlah aku dengan takdirMu, sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan adalah yang terbaik buatku kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hambaMu ini..

Ya Allah.. cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan di akhirat, dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini..

janganlah Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat,

menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran, maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redai, dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh..

Amin..Ya Rabbal 'Alamin..


*karya : Burhan Sodiq

0

aKu & BuKu

Posted by lina yazid on 11:32 PM
mcm tak caye je kn..kalo tgk topic entry ni..hehe..jgn kn ko blog..even akak ngan abg aku pn tak caye yg aku ni blh duk ngadap buku..sbb mmg dr dulu lg, dorg mmg susah nk tgk aku pegang buku..hehe..kalo pun dorg nmpk aku pegang buku tu, dorg msti ckp,"kojap yo tu..jap lg tutop la mato ko tu dikna.." hehe..& mmg btl pn..blm smpai bpe minit aku ngadap buku tu..alik2 buku tu ngadap aku balik..hehe..


sebelum ni..aku mmg ade membaca..tp bkn nye buku yg blh dibuatkn panduan..buku2 yg aku baca dulu tu sume komik @ manga (skrg tak lg, sbb abih sume komik2 aku ni aku jual kt uncle surat khabar lama tu..xbyk pn , adela dlm 50 buah..), novel (yg ni stok akak aku..aku juz tlg baca je, tukang beli nye dia..hehe), majalah epop (skrg pn baca lg epop ni, but just utk release tension dr ngadap pc ofis tu & stress keje..)..

aku start baca buku genre Islamic & motivasi ni since tahun 2010..time tu aku gi jln2 dgn roommate aku kt Jusco Bandaraya Melaka..kitorang gi kedai buku Popular..time tu aku duk gila mencari buku Sudoku..ntah mcm mana aku terdetik tuk baca intisari sebuah buku ni..tajuk dia Ya Allah, Aku Jatuh Cinta karya Burhan Sodiq..kulit buku tu takde la 'meletop' mata tp tajuk dia tu membuatkan aku nak tau sgt isi dalamnya..aku pun beli la buku tu..antara intisari buku tu adalah apa & bagaimana cinta dr sudut Islam..penulis buku tu asalnya dari Indonesia, jadi gaya bahasa nya pn mmg ada unsur bahasa di sana tp ada juga terselit karya kartun yg mana dpt menarik minat anak muda utk membacanya..pengolahan dia pn mmg mudah utk difahami..

then, smlm time aku, nurul & imran gi jln2 kt SACC Mall, ktorg pn gi la kt kedai buku MPH..mmg aku suka sgt smlm sbb aku dpt beli lg beberapa buah buku karya Burhan Sodiq ni.. antara tajuk buku2 yg aku beli tu : Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri..Ya Allah, Diakah Jodohku..Kerana Allah Aku Menikahimu..ada juga satu buku karya Rozzani Din..tajuk nya Bongkar Misteri Tarikh Lahir Anda..aku belum start baca pn buku2 yg baru aku beli smlm..but tgk dr ulasan ringkas nya, sudah cukup tuk buat aku tertarik..hehe..if aku dah baca buku2 tu, aku share la ye..hehe..


>>not much to share today..nanti aku sambung lg ye..hehe..bye<<

0

hari melawat shah alam

Posted by lina yazid on 9:00 AM
aku tinggal kat seksyen 19 shah alam tu sejak 3 Julai 2011 sampailah 3 Mac 2012..
hari ni lah kali pertama aku merayap kat sekitar shah alam tu..huhu..

sebelum ni,aku tunggu gak bila2 yg angah aku cuti..so,aku blh la ajak dia gi pusing2 shah alam tu..
tapi..hampeh..dia cuti time orang lain bekerja..mmg tak lah aku nk ajak dia gi jln2..
pernah sekali aku ajak dia gi jln2..angah aku tu dgn selamba nya ckp..
"dikna gi la pusing2 sendiri..explore sendiri..kalo sesat or tak jmp jln nak balik,dikna call angah!"
pergh..mmg tak lah kn..gila pe..dah la aku tak tau jln kat shah alam tu..tak kan lah aku segila tu nak gi explore sorang2..disebabkan ayat 'power' angah aku tu la yg membuatkan aku pendam hasrat tuk bergonjeng kat shah alam..dan kalau pun aku ade keinginan nak bergonjeng,aku simpan je..


kat restoran
tak tau mcm mana entah..tadi time lunch, tgh org restoran tu susun2 meja.. aku, nurul & imran borak2 kosong..
I : balik umah terus ke pasni?
N : a'ah la, balik umah terus..
L : nape? ko nak ajak gi jalan2 ke?
I : haha..takde la..
N : huish..kalo bab jalan2, lina la org nya..
L : hehe..mane la tau..kot2 nak ajak gi jln mana2 ke..


time tgh tunggu makanan sampai..tetiba imran popup with satu plan..
I : gi tengok ikan nak?
L : ikan.. aquarium? leh gak..


after lunch & dah nak sampai masjid
lps mkn, ktorg terus gerak gi masjid shah alam sebab imran blm solat zuhur lg..aku pn follow la blkg kete dia..sbnrnya aku tgh 'cuti' skrg..tp aku follow sbb aku ingt kn nurul blh solat..huhu..dah nak sampai kat pintu masuk masjid tu ade la sikit conversation aku & nurul..
L : sy tak solat tau nurul..sy cuti..sy tunggu kt parking je..awk leh solat kn?
N : sy pn tak leh solat..sy cuti..
L : err..kalo dah dua2 tak solat..nape nye kite ikut imran gi masjid ni..hehe..sy ingt kn awk leh solat..
nape la sengal sgt sy ni, tak ty kt awk td..
N : err..takpe la kite dah masuk pun kt kwsn masjid ni..kite gi je sampai parking, 
nnti ckp kt imran kite tunggu kt dlm kete je..
L : .... 

kat parking 
masing2 memikir cmne nk ckp kt imran..haha..adeh..sgt segan kot..aku pun bukak lah pintu kete..
sebab lama sgt dia tunggu kt luar tu..dia pn dtg kt kete aku..
N : weh..ko gi je la..ktorg cuti..
I : aaa..ok..
haha...segan gila ...time nurul ckp kt imran tu..aku mmg dah tak blh nk angkat muka dah..segan weh..
ktorg tunggu la kat kete berdua sampai imran abeh solat..

kat aquarium
I : korang msti lum pernah sampai sini kn..
N : a'ah..ko msti bangga kn..sbb dpt bwk ktorg dtg sini..
ktorg pn jln2 la dlm aquarium tu..aku first time dtg situ..merasa gak la jln2 kt situ..

lps kuar dr aquarium tu, ktorg dah tak tau nk buat ape..aku nk jln2 lg..tp takde ckp kt dorg..
imran lak tak nak balik umah sbb umah tgh renovate & dia mmg tak tau nk buat ape..
N : lina..awk nk gi mane2 lg ke? or nk balik dah?
L : sy sbnr nya nk jln2 lg..nk jln2 kt sacc mall..sy tak pernah gi sana lg..
N : weh imran..si lina ni nk jln2 lg..dia nk gi sacc mall..ko nk gi x?
I : jom ah..blk pn bkn de wtpe..naik kete ko je la..
L : ok..jom..

kat sacc mall
aku kalo g mana2 mall..takde tmpt lain..same de mph,popular or kedai cd2..ktorg jln2 sampai la jmp mph tu..dah sampai kt mph..ktorg berpecah..aku gi cari buku aku..nurul gi tempat novel2..imran gi tmpt buku2 dia..lps byr sume..ktorg pn kuar la dr sacc mall..

aku ni kalo kuar mana2..tak gi mkn mmg tak sah..lapar je memanjang..pe lg..ktorg pn gi la lepak kt restoran tasik..

kat restoran tasik
mcm2 la yg ktorg borak kn..psl tmpt keje la, bos la, gaji la, bdk2 ofis tu la, kwn2 ktorg la, psl pe yg ktorg mkn la..lps mkn, ktorg gi amik kete imran.. kau lak gi anta nurul balik..


BEST SANGAT HARI NI..walaupun aku penat mengemas kat ofis tadi..tapi penat tu berbayar dgn aktiviti selepas tu..terima kasih byk2 la kt nurul & imran..disebabkan korg..aku merasa gi tmpt2 tu sume..aku tau korg berdua penat gak..tp korg sikit pn tak mengeluh or complain ckp korg penat..KORANG MEMANG BEST LAH..!!

hehe..pnjg lak entry aku mlm ni..hehe..tq my beloved blog.. ^_~

0

aku VS kawan,cinta & kahwin

Posted by lina yazid on 8:38 AM
aku pn xtau nk start mcm mne ni..sbb mcm2 dlm fikiran aku..jiwa kacau betul la..haish..knp ni woi?? 

BAB : Kawan
mak ayah aku xkesah aku nk berkawan dgn siapa pn..yg penting, dorg kenal sape bdk2 yg aku berkawan tu..cth la..kalo aku de kawan2 yg baru plk,aku pn senang bwk dorg jmp mak ayah aku.. xkira sape kawan yg aku bwk tu,baik laki baik perempuan..yg penting aku bwk jmp dorg..so, nti if aku ckp nk keluar dgn kawan2..mak ayah aku tau la dgn kawan yg mana aku maksudkan..& xde la dorg risau dgn sape aku keluar sama.. kadang2 kawan aku tu pn jadi kawan dorg sekali..bagus kan..hehe.. ^_^

BAB : Cinta
dulu time aku sekolah,mak aku sound direct kt aku "Ko jangan nak gatal2 bercinta time sekolah ni eh!"..& mmg aku tak bercinta pn..senang cite,langsung tak pikir nk bercinta pn..xtau celah mana mak aku blh keluar statement 'ganas' mcm tu..haish..sampai skrg ni..umur aku dah 23thn pn x bercinta lg..tipu lah kalo ckp aku x pernah admire kt sape2..aku mmg ade admire kt kwn sekolah aku dulu.. ^_~

BAB : Kahwin
bkn aku sorg je yg ade tpikir psl bab ni..aku confirm semua org pn ade tpikir psl ni..lg2 makcik2 yg mana ade anak perempuan tu..bkn mak dia je,up sikit..makcik2 sedara dia pn sama,tolong2 pikirkan sekali..siap tanya lg.."bape umur ko skrg?", "ko kawan dgn sape skrg ni?", "ko ni xde pakwe ke?"..soalan paling 'ganas', "bila ko nk kahwin?"..gila advance makcik2 ni..mmg sgt prihatin dorg ni..huish..aku mmg dah byk kali dah kena 'sound check' mcm tu..xkira la makcik aku yg kt kg nogori ke,melaka ke,kl ke..masing2 'check it out' soalan yg sama..kot ado calon nak kenen kan takpo lah jugak,ni setakat tanyo kosong yo,mengabehkan boreh yo.. =.=


dlm byk2 soalan & statement yg ditujukan kat aku..cuma satu ni je yg mmg 'paling ganas' aku kena..
"sekarang ni adik tak payah la nak berkawan ke bercinta ke atau pikir kahwin..dlm masa 2,3 thn ni"..
kalo mcm tu mmg smpi bila2 la aku mcm ni..kalo dlm masa 2,3 thn..time tu umur aku dah 25 @ 26 thn..the problem is..ade ke lg lelaki yg single & available?? kot bakal @ tunang org tu mmg la ramai..
sah2 la dorg dah ade yg punya..sedangkan time aku bljr dulu..student lelaki yg bape kerat dlm kelas aku tu pn semua nya dah ade yg punya (if dorg single pn,aku kesah ape,sbb dlm kepala aku dulu, belajar je,bkn bercinta)..

*mmg byk yg aku nk story kt sini..tp tu la..aku pn xtau nk keluarkan mcm mana..haish..tp mmg 3 bab ni la yg berlegar2 dlm kepala aku..mungkin disebabkan statement 'ganas' yg aku kena tu..seiring dgn umur aku yg kian meningkat ni..so,perkara2 ni mula la berlegar2 dlm fikiran aku..*

0

aKu & BLog

Posted by lina yazid on 8:24 PM
(linayazid.blogspot.com)


dlm diam2..rupa nya dh hampir 4 tahun ko jd peneman aku tuk luahkan semua yg aku rasa..
lama wo..since 2009 smpi 2012..lama uh..aku pn tak tau knp aku lbh senang luahkan kt ko..
mungkin sbb aku ni jenis yg suka smpn je ape yg aku rasa..
atau mungkin bila aku try tuk luahkan kt orang (xkesah la family or kwn), aku tak dpt respon
yg baik dari mereka..hmm..aku pun tak tau knp jd mcm tu..


ko pn tau kn..mula2 dulu aku create ko sbb suka2,mengisi masa lapang (kononnya..)
& time tu aku mmg gila dgn software2 editing ni kn..
tp skrg..aku mcm dh wat ko sbg teman tuk aku bercerita dgn penuh emosi..(erk..konon la..)
aku bebas luahkan apa je yg rasa kt ko..dr cerita suka,gembira,marah,geram,benci,sedih & mcm2 lg la..


yg best nya..aku duk luahkan kt ko..tp kwn2 aku semua cari aku tuk luahkan apa yg dorg rasa..
aku pn mmg jenis yg tak kesah..asalkan dorg dpt cold down sikit dorg pnya emosi @ beban kepala 
dorg time tu pn dah cukup bg aku..


pernah gak dorg ckp kt aku.."Ko ni mmg PENDENGAR yg BAIK..tp ko bkn PENASIHAT yg BAIK.."
hehe..mmg pn..aku mengaku statement dorg tu betul..hehe..


amacam my beloved blog..terharu tak ko dengar luahan ikhlas & sentimental aku ni?? hehe..
mcm la ko leh jwb soalan aku ni kn..hehe..


anyway..TQVM & Love U Soooo Much...!!!

0

~aKu & Si kEp0CHi~

Posted by lina yazid on 4:39 PM
apela dorang ni..kalo dah kepochi tu..mmg takkan pernah diam tuk cari bahan kn..
haish..psl kwn kt opis pn blh jd bahan korang..

selama aku b'kawan ni..belum pernah lg aku jmp bdk sekepochi ko..
sorry to say..kalo kt kg aku..dorang akan ckp ko ni jobo..
maksudnya: langsung takde rasa/erti malu..

aku kelakar sgt dgn soalan ko yg ko anggap 'HOT' tu..
S: L, selama ni awak ade simpan perasaan ke kat C?
L: Tak
S: Kalo mcm tu, awak ade simpan perasaan ke kt I?
L: ....
time tu mmg takde benda lain dlm kepala aku..
aku mmg nk tuju balik satu je soalan kt ko..
"S, awak pernah makan kasut saiz 4, 5 tak?"

patutlah aku tak boleh masuk dgn ko..bkn sbb aku yg tak up-to-date or old fashion..
but sbb ko sendiri weh..betul jgk ape yg aku ckp kt I & N..
mmg aku tak boleh nk masuk dgn bdk yg overexposed mcm ko ni..

aku boleh je nk cakap kt ko ape yg aku rasa terhadap I & C ni..
tapi bila aku tengok ko nya peel ni..better aku diam & wat dunno je..
mmg patut pun aku juz anggap ko sebagai ofismate..kalaupun ko & aku duk umah sewa..
aku juz anggap ko sebagai housemate a.k.a bdk yg sama2 menyewa umah dgn aku..
not more than that..

disebabkan soalan si S ni tadi..tiba2 lak aku teringat kt satu soalan yg I pernah tanya kt aku..
I: Ko dgn S,C,N & aku ni mcm mana eh? Rakan sekerja or Rakan? 
    Rakan sekerja dgn Rakan ni lain tau..beza..
L: Aku pun tau Rakan sekerja dgn Rakan ni lain..beza..
    Aku dgn S, Rakan sekerja... Kalo aku dgn N tu,Rakan..sama mcm ko..
I: ...

*p/s to si kepochi...
- kalo ko tak tau hal yg sebenar..tak payah lah nk spread rumors or buat spekulasi yg ado2..
- juz jaga diri & kain ko sendiri pn dah cukup..tak payah nk advance sgt..




0

doaku

Posted by lina yazid on 9:02 PM
Bismillahirrahmanirrahim..


" Ya Allah!! Kalau seseorang itu bukan jodohku,tolong dijadikannya dariku dan gantikannya dengan yang lebih baik..Dan jika dia memang jodohku maka supaya didekatkan dengan cara-Mu dan aturan-Mu.."

0

Ya Allah, Aku Jatuh Cinta

Posted by lina yazid on 8:56 PM
Ya Allah, yang membolak-balikkan hati kami..
Selama ini aku tidak pernah tahu bagaimana rasa nya bercinta,
namun aku berharap bila bercinta hadir menyapaku,
aku tidak akan kehilangan Engkau..


Ya Allah, selama ini aku hanya berharap
Semoga dapat mencintai 
orang yang memiliki cinta yang luar biasa pada-Mu..


Ya Allah, selama ini aku juga berharap
Semoga akan dicintai oleh
orang yang dapat mengarahkanku menuju keredaan-Mu..


Pintaku Ya Allah,
Izinkan aku memiliki rasa ini
Hingga ia menjadi indah di dada kami
Tanpa mengurangi rasa cinta kami..
Pada-Mu..




*karya: Burhan Sodiq

0

kAwAn

Posted by lina yazid on 7:05 AM
aku ade 2 orang kawan di tempat kerja yang aku anggap sebagai kawan..dan bukannya kawan sekerja..
sorang lelaki & sorang lagi perempuan..yang lelaki tu tua 3 tahun dari aku.. yang perempuan lak sebaya dengan aku..& dorang berdua ni ada beberapa persamaan..

kawan lelaki
dia ni lain dari yang lain..nak kata alim tak jugak..sebab bagi aku dia ni macam budak laki yang lain..
tapi dia lebih sikit sebab dia pentingkan akhirat berbanding duniawi..bagus pe..dapat gak aku kongsi pendapat dengan dia..susah wo zaman sekarang nak jumpa kawan macam ni..sebab tu aku cakap dia ni lain..dia ni kadang2 tu sengal2 alam + masuk air sikit..kelakar pun dia jugak..dia ni,kalau orang cakap A,dia buat A+B..hehe..tapi yang best nya, kalau orang ajak ponteng,dia memang joint venture sama..hehe..best kawan dengan dia ni..banyak bagi nasihat/pendapat..tak rugi kawan dengan dia ni..

kawan perempuan
dia ni kawan yang aku sayang..sebab aku boleh kongsi ape je dengan dia..pasal family,kawan,office,cintan-cintun (walaupun aku single,takde teman lelaki istimewa) dll..kitorang bebas nak cakap pasal ape je..dia ni pun sama macam kawan laki aku tu..sengal2 alam + masuk air..memang kena la kitorang bertiga..macam2 yang kitorang celotehkan kalau daha jumpa bertiga..hehe..sorang suka mengusik,sorang tak tahan kena usik, yang sorang lagi aiman tak kesah..elok la tu..masing2 gilo..haha

0

'aiman tak kesah'

Posted by lina yazid on 6:50 AM
"AIMAN TAK KESAH"

hmm..aku memang suka sangat cakap macam tu kan..since sekolah dulu sampai sekarang.. tu memang ayat favourite aku..hehe

nak story sikit pasal tempat kerja aku sekang ni..dengar cerita nya ade increasement tahun ni..admin aku tengah prepare tuk increasement sekarang ni..

bagi aku..ade increasement ke,takde increasement ke..aku pe kesah..yang penting gaji aku jalan..
bukan nak cakap ape..tapi memang sakit hati la dengan admin aku ni..dia tu setiap kali lepas aku tengah nak duduk kejap je,,ade saje yang dia nak tanya..yang tak boleh blah..dia boleh tanya kat aku.."lina..u tak ada buat kerja ka?"aiyoo..padahal aku aru je siapkan kerja aku..tak sampai seminit pun aku rehat moi..kalau ye aku tak buat kerja..dah sah2 la bila ko bagi task tu aku memang tak siapkan moi..ko yang tak nampak aku sibuk gi tempat orang semata2 nak cari kerja..sampaikan dorang sendiri pun naik pening sebab dah tak tahu nak bagi aku kerja ape..hah!! tu pun ko nak cari point lagi ke??

so..lantak la moi kalau ko nak naikkan gaji aku ke or ko nak staykan gaji aku ke..aku memang tak kesah..yang penting..ko bayar gaji aku setiap bulan..kot kalau ko potong gaji aku tu memang la aku cakap.."AIMAN KESAH!!"..

0

Alhamdulillah

Posted by lina yazid on 11:27 PM
tiada ungkapan lain yg dapat aku luahkan selain dari ungkapan 
"Alhamdulillah..Terima kasih, Ya Allah.."
permohonan aku pengurangan kadar faedah 3% kepada 1% bagi bayaran balik 
pinjaman PTPTN aku diluluskan..
aku hanya tinggal isi borang..beli setem hasil..matikan setem hasil..
amik cop pegawai kelas A..then submit borang tu..
tak kesah la deduct dari gaji or aku sendiri pergi bayar dekat bank..
yang penting kadar faedah tu dapat dikurangkan..


0

kenapa ek?? sebab...

Posted by lina yazid on 8:49 PM
agak2nya la kan, apa yang akan ko cakap..
kalau aku bagitau kat ko kenapa aku buat macam tu..
hmm..nak gak tengok reaksi muka bila ko tau hal disebaliknya kan..
hmm..


*aku buat macam tu sebab tak nak bagi orang lain
tengok yang bukan hak nya..itu je..*


kalau ko tengok dan fikirkan betul2..mesti ko dah tau kenapa..


tak dapat lagi apa yang aku maksudkan??


uniform keje tu kan 'fit' kat badan..nama pun girls' cut punya pattern..
so,ko pun tau aku tengah cari barang kat dalam tu kan..
kalau aku duk tonggeng2..tak ke nampak sebahagian belakang badan aku tu..
walhal..bahagian tu kan aurat bagi seorang perempuan..
yang mana ianya halal bagi ibubapa & suami nya sahaja..
ko pun tak nak kat aku kan kalau ko dah nampak aurat aku..
bagi korang budak lelaki..mesti korang cakap aku tak suci lagi
sebab dah tunjuk aurat kat orang yang bukan muhrim..


faham dah sekarang??


apalah..benda yang senang pun ko boleh tak faham dan tak nampak..

0

~Q.u.o.t.e~

Posted by lina yazid on 4:54 PM
"Jangan buat wanita itu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia"


*cr: Ustaz Azhar Idrus

0

~saje nk share~

Posted by lina yazid on 8:19 PM
saje je nk share..

mungkin bg org umur 20an ni adalah zaman yg best untuk dorg..
tp bg aku..bkn semua nya best..ada yg tak best nye..

umur: 20 thn
mase umur ak 20thn ni..ak bkwn dgn ramai org,baik lelaki mahupun perempuan..
kdg2 ak keluar umh pg,mlm br ak blk..mmg mcm bdk xde umh gak la ak time ni..
ckp mak ayah,ak tolak tepi..ckp kakak abang,lg la ak wt dunno je..
nk dijadikan cite, adela satu masa ni,ak ngn sorg kwn ni,tua dia 2thn dr ak..
ktorg plan nk overnight..tgh duk lepak kt dataran tgk2 lampu..
de la satu benda yg kwn ak ni wt..mmg start pd ari tu smpi skrg ak benci dia..
mmg xnk dgr or tgk muka dia lg da..

umur: 21 thn
mase umur ak 21thn ni..ak bkwn dgn kwn kpd kwn ak..
just kwn melalui sms je..tgk muka pn x prnh..
da lbh krg sebulan dua ktorg kwn..bg ak,bila ak bkwn ni,xde istilah 'specialfrenz'..
tp bg bdk tu,ak ni 'specialfrez' dia..hello..knl pn dr sms je weh..
lg la ak xpikir ko tu sape2..bile tau yg ak ni kwn2 je ngn dia..
mula la marah2 ak,tengking2 ak..hoi!! type mcm ko la yg ak benci...!!!
mmg smpi skrg pn ak xnk dgr & xnk tau psl ko...

umur: 22 thn
mase umur ak 22thn ni..ak de azam nk berubah..nk jd baik..xmau jd mcm dulu lg..
ak juz bkwn ngn bdk2 skolah ak yg dulu,kwn2 time kecik & bdk2 uitm yg sma kelas ngn ak..
yg lain,ak 'blacklist' awal2 lg..alhamdulillah..ak bjaya wt spt yg ak azam kn..
de jgk kwn2 skolah ak dulu kenen2kn ak ngn kwn2 dorg..tp nk wt cmne..
ak ni mmg da jnis xde perasaan punya bdk..huhu..minta maaf je la ye..

huhu..ituje yg ak nk share..bkn nye ade benda pn..hehe..saje je share..

0

PuiSi CiNta

Posted by lina yazid on 9:00 PM
cinta kerana RUPA,
cinta yang PURA-PURA,
bila meningkat usia,
cinta LAYU bersama..

cinta kerana WANG,
sangat MUDAH TERBANG,
ADA WANG hati pun sayang,
TIADA WANG cinta melayang..

cinta kerana PANGKAT,
cinta yang TIDAK LEKAT,
manakn bisa dapat berkat,
jika hanya memandang DARJAT..

cinta kerana ILLAHI,
itulah CINTA HAKIKI,
rasa cinta yang TIADA MATI,
bersemi lagi di SYURGA FIRDAUSI..


*cr: diarihati.com


0

kenapa?? mengapa??

Posted by lina yazid on 9:47 PM
haish..pening & sangat lah tidak faham..


apa lah sebab nya sampai awak buat muka macam tu..
apa lah sebab nya sampai awak langsung tak nak bercakap dengan saya..
apa lah sebab nya sampai awak anggap macam saya tak ada di depan mata..


penat tau tak saya terpaksa tengok muka awak yang macam tu..
kalau ada yang tak puas hati, just cakap je terus terang..
tak payah nak buat muka..


penat tau otak saya berfikir dari mana datang nya punca terjadi semua tu..
penat tau hati saya pendam pandangan mata & mimik muka awak tu..

0

doaku

Posted by lina yazid on 12:23 AM
Ya Allah, 
Tutupkan perasaan aku terhadap dia 
yang tidak menghargai dengan sedaya usahaku sekalipun,
Dan titipkan dan bukakanlah perasaanku terhadap dia 
yang tidak pernah jemu menunggu 
walaupun sedaya usahaku menolaknya..


*cr: frens

0

Maksud Pemberian/Hadiah Lelaki Kepada Perempuan

Posted by lina yazid on 10:43 PM
JAM TANGAN Tanda mengingati setiap masa dan waktu,
CINCIN Tanda ikatan kasih yang abadi,
GELANG Tanda mesra,
RANTAI LEHER Ikatan cinta yang perlu perhatian,
SUBANG Tanda penghargaan dan penghormatan,
KASUT Sentiasa mengambil berat/prihatin,
PAKAIAN/KAIN Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
PAYUNG Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
MINYAK WANGI Tanda cinta,
BINGKAI GAMBAR Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
BUKU Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
BUNGA Tanda perkenalan dan tanda sayang,
COKLAT Semanis cintamu,
LAGU/CD/KAD UCAPAN Mengabadikan cinta dan kenangan,
SEJADAH DAN AL-QURAN Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
HANDPHONE Tandanya kau jangan lari dari ku...Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),

Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu.. :))

0

sukar nya..

Posted by lina yazid on 7:20 AM
kadang kala memang sukar untuk kita memuaskan hati orang..
kadang kala usaha yang kita lakukan itu akan dipandang enteng 
& seperti tiada makna di mata orang tersebut..

adakah salah aku jika seseorang itu tidak berpuas hati dengan apa yang aku lakukan??
atau mereka sengaja ingin menguji sejauh mana tahap kesabaran & keupayaan diriku..

tiada apa yang dapat aku lakukan, selain dari memohon kepada mu Ya Allah..
& aku cuba untuk meningkatkan lagi usaha ku 
agar segala yang diinginkannya tertunai..

0

TQ frenz~~

Posted by lina yazid on 8:12 PM
thanks a lot to my beloved frenz..
mmg ak ni cpt glabah,panik,stress dgn semua benda.. =.=


thanks for your quick response for my sms..
didn't even think that i'll got that quick response from you..
thanks also for gave some advice..
it help me a lot.. ^_~


terkejut gak coz ko leh lak membuang masa ko utk call ak..
padahal problem ak tu mmg jauh dr kerja2 ko weh..^_^

0

SwEeT~~

Posted by lina yazid on 6:03 PM
i'm not looking for a perfect someone.. :)
i don't even care about the looks.. ;)
don't really even care about the wealth.. ^_~
i love deeply..
without certain standard.. ^_^




but there's just 1 thing that i'm wanting from HER to be.. =I




HER SHOULD BE.. :/






AFRAID OF LOSING ME... n_n


cr: ujang a.k.a muhammad azizee bin alias..

Doaku

Ya Allah.
ku bermohon kepadaMu agar Kau kekalkanlah dia bersamaku..
sesungguhnya aku sangat takut kehilangannya..
sesungguhnya aku mencintainya keranamu Ya Allah..

perasaan selama hampir sepuluh tahun ini, aku jaganya keranaMu..
kerna aku yakin dia adalah jodohku..
namun tidak putus doaku kepadaMu agar diperkuatkan lagi jodohku dengannya..
ku bermohon kepadaMu Ya Allah, agar perasaan itu kekal hingga ke Jannah..


Edcoustic - Muhasabah Cinta

Sigma - Istikharah Cinta + Lirik Lagu







Ya Allah..Kau pertemukanlah aku dengan suami yg mencintai aku keranamu dan bisa membinbing aku utk mengenal cinta-Mu..

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..Terima kasih Ya Allah..

itu saje ungkapan yg mampu aku lafazkan sejak mlm td..
setelah hampir 3minggu aku berusaha utk menyiapkan tugasan yg telah diamanahkan kpd aku,
smlm adalah kemuncaknya..tugasan yg dahulunya menjadi permainan jari & mataku selama 3tahun,
tetapi telah aku tinggalkannya selama setahun..hehe..serius dpt ku rasakan perbedaannya..
kalau dulu,tak rujuk buku finance pun still blh agak lg nk guna formula ape, tp time buat tugasan tu..mmg blur & tak mampu nk berfikir nk gunakan formula apa..& lg best, time surf internet nk tgk bbrp formula yg mmg lgsg tak ingt nama nya time tu, pergh, sgt la blur, sgt la tak faham ape sbnrnya formula2 tu..
aduish..baru setahun je tak pegang buku finance, dah jd pelupa mcm tu..

kiranya, dpt lah aku jadikan pengajaran buat diri aku sendiri..hikhik..
belajar tu biarlah dari hati & minda..insyaAllah akan ingat sampai bila2..
dan jangan belajar hanya mengikut rasa, kelak akan susah bila menempuh sesuatu yg tak diduga..

aku & peredaran masa

hmm..aku tulis tajuk entry tu..
tapi tiba2 pulak blur nak tulis apa.. ^^

lina (kanak-kanak)
kalau time sekolah dulu, aku bukan lah seorang kanak-kanak yang riang-ria..
aku hanya seorang kanak-kanak yang suam-suam kuku..
kawan-kawan pun tak ramai mana..
tapi aku masih gembira dengan zaman kanak-kanak aku,
walaupun time tu kakak dan abang aku dah menginjak ke alam remaja 
dan masing-masing duduk kat asrama..
saat yang paling aku tunggu-tunggu adalah musim cuti sekolah
yang mana kakak dan abang aku akan balik dan stay kat rumah lama..
memang kalau jarang jumpa, akan rindu..
tapi kalau dah hari-hari nampak jadi gaduh pun ada..hehe..

lina (remaja)
time ni aku create memory dengan kawan-kawan sekolah aku..
mengadap buku saje tu tak ada lah sangat..hehe
time ni lah yang aku start minat budak lelaki yang pernah aku mentioned kat previous entry..
(haish..tiba-tiba jadi malu pulak.. >.<  )
aku minat dia bukan biasa-biasa tau..hmm..boleh dikatakan sebagai seorang yang obses la jugak..
hehe..gila kan~ yang best nya.. budak lelaki tu jugak yang menjadi sahabat baik aku sekarang..
sama dengan kawan-kawan perempuan aku yang lain..
alhamdulillah persahabatan kitorang kekal sampai sekarang..
terima kasih Ya Allah..

lina (dewasa)
tanpa aku sedar, peningkatan umur ni dah menempatkan aku ke alam dewasa..
yang mana aku pernah jauh terpesong dari landasan nya..
tapi hanya satu yang tak terpesong..hehe..ape lagi, tentang hati dan perasaan la~~
hehe cewah!! masuk air betul lah ko ni lina..hehe
yang masih kekal pada tempatnya adalah perasaan aku terhadap dia, keluarga & Tuhanku..
sebenarnya, aku tak mengharapkan kesempurnaan dalam diri dia..
sebab aku sendiri pun tidak sempurna mana..
apa yang aku harap, agar dia memberi peluang kepada aku..
dan menerima diri aku dan kelurga aku seadanya..
dan insyaAllah, aku juga menerima dia dan keluarganya..
menyayangi mereka sepertimana aku menyayangi keluarga..
kini aku masih lagi dalam proses pembelajaran dari beberapa aspek..
menjadi seorang anak yang bisa membantu keluarganya, 
seorang gadis yang bisa memikul sedikit sebanyak tugas seorang wanita..
dan seorang bakal isteri/ibu kepada bakal suami/zuriatku..InsyaAllah..

hmm..tiba-tiba macam banyak pulak aku tulis ni..hehe..
ok..better to stop here..till the next entry k..hehe

Doa Memohon Jodoh

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu
Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tidak pasti rencana Illahi
Apakah dia kan kumilikiTidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu

Jika  dirinya bukan untukku
Reda hatiku dengan ketentuan-Mu
YaAllah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

c.r: Burhan Sodiq; Ya Allah, Diakah jodohku

aku & perasaan

Ya Allah..
tak dapat ku gambarkan dengan kata-kata bagaimana perasaanku terhadap dia..
kalau dahulu semasa sekolah, mungkin boleh dikatakan sebagai aku seorang peminat yang tegar..
tapi kini, umurku sudah mengijak dewasa..
adakah aku masih lagi digelar sebagai peminat yang tegar..?

dapat ku lihat penghijrahan nya ke jalan-Mu..
dari seorang remaja lelaki yang dahulunya nakal,
kini di mataku dia adalah seorang yang matang dalam berkata-kata dan perbuatan..

Ya Allah..
jika dahulu nya aku hanya peminat yang tegar..
tapi kini, aku inginkan dia sebagai seorang yang ingin aku bersama iaitu sebagai suamiku..
aku ingin bersamanya ketika susah dan senang..
InsyaAllah dengan keizinan-Mu..

dapat ku rasakan betapa gembira dan bahagianya ketika aku bersama dengannya walau untuk seketika..
dapat juga ku rasakan yang aku sangat takut kehilangannya..

Ya Allah..
jika benar aku dan muhammad azizee bin alias adalah jodah yang telah Engkau tentukan..
ku mohon kepadamu agar engkau rapatkanlah hati kami..
dan jika benar aku dan muhammad azizee bin alias bukan jodoh yang ditentukan..
maka kau jarak kan hati kami dan tabahkan hatiku untuk menerima segala ketentuanmu..

Amin..

aKu & keRja

kalau cakap pasal kerja ni memang tak kan pernah habis kan..hmm..bosan tu memang ada..tapi tu la..aku pun takde other option lain..so, just stay je kat situ..

bulan March ni memang sangat lah memenatkan,menyeksakan & memeritkan bagi aku..mana tak nya..pergi kerja pukul 8 pagi, balik kerja lak pukul 8 malam..kalau kat tempat lain, dah boleh claim O.T dah tu..tapi kat tempat kerja aku memang takde makne nye nak claim O.T..waktu kerja aku sepatutnya, 9 pagi sampai 6 petang, tapi realitinya, 8 pagi sampai 8 malam..gila kan..?? huhu..takpelah..lagi pun ni pengalaman kerja aku yang pertama..mungkin bila aku dapat kerja lain nanti, akan lebih flexible ke..mana tau kan..rezeki kat tempat lain pulak..

betul jugak apa yang si imran tu cakap, kalau nak cerita pasal kerja ni, memang tak kan pernah habis..so, just biar je flow tu, if ada rezeki kat tempat lain, angkat kaki je..huhu..betul jugak cakap budak n, sebab setiap kali keluar makan dengan kitorang atau geng lain, cerita lain memang tarak, KERJA KERJA & KERJA.. huhu..sorry la weh..memang try nak elak dari bercerita pasal kerja tapi kalau orang tu tengah tak puas hati, memang tu je yang dia fikir..huhu

*rasa macam banyak je nak tulis, tapi bila start taip, jadi blur kejap & tak tak tau nak tulis apa..hmm..*

Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri

Ya Allah.. seandainya telah Engkau catatkan dia akn menjadi teman menapaki hidup, satukanlah hatinya dengan hatiku, titipkanlah kebahagiaan di antara kami agar kemesraan itu abadi..

dan Ya Allah..Ya Tuhanku yang Maha Mengasihi.. seiringkanlah kami melayari hidup ini ketepian yang sejahtera dan abadi..

tetapi Ya Allah..seandainya telah Engkau takdirkan..dia bukan milikku, bawalah dia jauh dari pandanganku, luputkanlah dia dari ingatkanku, ambillah kebahagiaan ketik dia ada di sisiku.. dan peliharalah aku dari kekecewaan,

serta Ya Allah Ya Tuhanku yang Maha Mengerti.berikanlah aku kekuatan,melontar bayangannya jauh ke dada langit, hilang bersama senja nan merah, agarku dapat berbahagia walaupun tanpa bersamanya..

dan Ya Allah yang tercinta..gantikanlah yang telah hilang, tumbuhkanlah kembali yang telah patah, walaupun tidak sama dengan dirinya..

Ya Allah Ya Tuhanku..pasrahkanlah aku dengan takdirMu, sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan adalah yang terbaik buatku kerana Engkau Maha Mengetahui segala yang terbaik buat hambaMu ini..

Ya Allah.. cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan di akhirat, dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini..

janganlah Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini mahupun di akhirat,

menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran, maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redai, dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh..

Amin..Ya Rabbal 'Alamin..


*karya : Burhan Sodiq

aKu & BuKu

mcm tak caye je kn..kalo tgk topic entry ni..hehe..jgn kn ko blog..even akak ngan abg aku pn tak caye yg aku ni blh duk ngadap buku..sbb mmg dr dulu lg, dorg mmg susah nk tgk aku pegang buku..hehe..kalo pun dorg nmpk aku pegang buku tu, dorg msti ckp,"kojap yo tu..jap lg tutop la mato ko tu dikna.." hehe..& mmg btl pn..blm smpai bpe minit aku ngadap buku tu..alik2 buku tu ngadap aku balik..hehe..


sebelum ni..aku mmg ade membaca..tp bkn nye buku yg blh dibuatkn panduan..buku2 yg aku baca dulu tu sume komik @ manga (skrg tak lg, sbb abih sume komik2 aku ni aku jual kt uncle surat khabar lama tu..xbyk pn , adela dlm 50 buah..), novel (yg ni stok akak aku..aku juz tlg baca je, tukang beli nye dia..hehe), majalah epop (skrg pn baca lg epop ni, but just utk release tension dr ngadap pc ofis tu & stress keje..)..

aku start baca buku genre Islamic & motivasi ni since tahun 2010..time tu aku gi jln2 dgn roommate aku kt Jusco Bandaraya Melaka..kitorang gi kedai buku Popular..time tu aku duk gila mencari buku Sudoku..ntah mcm mana aku terdetik tuk baca intisari sebuah buku ni..tajuk dia Ya Allah, Aku Jatuh Cinta karya Burhan Sodiq..kulit buku tu takde la 'meletop' mata tp tajuk dia tu membuatkan aku nak tau sgt isi dalamnya..aku pun beli la buku tu..antara intisari buku tu adalah apa & bagaimana cinta dr sudut Islam..penulis buku tu asalnya dari Indonesia, jadi gaya bahasa nya pn mmg ada unsur bahasa di sana tp ada juga terselit karya kartun yg mana dpt menarik minat anak muda utk membacanya..pengolahan dia pn mmg mudah utk difahami..

then, smlm time aku, nurul & imran gi jln2 kt SACC Mall, ktorg pn gi la kt kedai buku MPH..mmg aku suka sgt smlm sbb aku dpt beli lg beberapa buah buku karya Burhan Sodiq ni.. antara tajuk buku2 yg aku beli tu : Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri..Ya Allah, Diakah Jodohku..Kerana Allah Aku Menikahimu..ada juga satu buku karya Rozzani Din..tajuk nya Bongkar Misteri Tarikh Lahir Anda..aku belum start baca pn buku2 yg baru aku beli smlm..but tgk dr ulasan ringkas nya, sudah cukup tuk buat aku tertarik..hehe..if aku dah baca buku2 tu, aku share la ye..hehe..


>>not much to share today..nanti aku sambung lg ye..hehe..bye<<

hari melawat shah alam

aku tinggal kat seksyen 19 shah alam tu sejak 3 Julai 2011 sampailah 3 Mac 2012..
hari ni lah kali pertama aku merayap kat sekitar shah alam tu..huhu..

sebelum ni,aku tunggu gak bila2 yg angah aku cuti..so,aku blh la ajak dia gi pusing2 shah alam tu..
tapi..hampeh..dia cuti time orang lain bekerja..mmg tak lah aku nk ajak dia gi jln2..
pernah sekali aku ajak dia gi jln2..angah aku tu dgn selamba nya ckp..
"dikna gi la pusing2 sendiri..explore sendiri..kalo sesat or tak jmp jln nak balik,dikna call angah!"
pergh..mmg tak lah kn..gila pe..dah la aku tak tau jln kat shah alam tu..tak kan lah aku segila tu nak gi explore sorang2..disebabkan ayat 'power' angah aku tu la yg membuatkan aku pendam hasrat tuk bergonjeng kat shah alam..dan kalau pun aku ade keinginan nak bergonjeng,aku simpan je..


kat restoran
tak tau mcm mana entah..tadi time lunch, tgh org restoran tu susun2 meja.. aku, nurul & imran borak2 kosong..
I : balik umah terus ke pasni?
N : a'ah la, balik umah terus..
L : nape? ko nak ajak gi jalan2 ke?
I : haha..takde la..
N : huish..kalo bab jalan2, lina la org nya..
L : hehe..mane la tau..kot2 nak ajak gi jln mana2 ke..


time tgh tunggu makanan sampai..tetiba imran popup with satu plan..
I : gi tengok ikan nak?
L : ikan.. aquarium? leh gak..


after lunch & dah nak sampai masjid
lps mkn, ktorg terus gerak gi masjid shah alam sebab imran blm solat zuhur lg..aku pn follow la blkg kete dia..sbnrnya aku tgh 'cuti' skrg..tp aku follow sbb aku ingt kn nurul blh solat..huhu..dah nak sampai kat pintu masuk masjid tu ade la sikit conversation aku & nurul..
L : sy tak solat tau nurul..sy cuti..sy tunggu kt parking je..awk leh solat kn?
N : sy pn tak leh solat..sy cuti..
L : err..kalo dah dua2 tak solat..nape nye kite ikut imran gi masjid ni..hehe..sy ingt kn awk leh solat..
nape la sengal sgt sy ni, tak ty kt awk td..
N : err..takpe la kite dah masuk pun kt kwsn masjid ni..kite gi je sampai parking, 
nnti ckp kt imran kite tunggu kt dlm kete je..
L : .... 

kat parking 
masing2 memikir cmne nk ckp kt imran..haha..adeh..sgt segan kot..aku pun bukak lah pintu kete..
sebab lama sgt dia tunggu kt luar tu..dia pn dtg kt kete aku..
N : weh..ko gi je la..ktorg cuti..
I : aaa..ok..
haha...segan gila ...time nurul ckp kt imran tu..aku mmg dah tak blh nk angkat muka dah..segan weh..
ktorg tunggu la kat kete berdua sampai imran abeh solat..

kat aquarium
I : korang msti lum pernah sampai sini kn..
N : a'ah..ko msti bangga kn..sbb dpt bwk ktorg dtg sini..
ktorg pn jln2 la dlm aquarium tu..aku first time dtg situ..merasa gak la jln2 kt situ..

lps kuar dr aquarium tu, ktorg dah tak tau nk buat ape..aku nk jln2 lg..tp takde ckp kt dorg..
imran lak tak nak balik umah sbb umah tgh renovate & dia mmg tak tau nk buat ape..
N : lina..awk nk gi mane2 lg ke? or nk balik dah?
L : sy sbnr nya nk jln2 lg..nk jln2 kt sacc mall..sy tak pernah gi sana lg..
N : weh imran..si lina ni nk jln2 lg..dia nk gi sacc mall..ko nk gi x?
I : jom ah..blk pn bkn de wtpe..naik kete ko je la..
L : ok..jom..

kat sacc mall
aku kalo g mana2 mall..takde tmpt lain..same de mph,popular or kedai cd2..ktorg jln2 sampai la jmp mph tu..dah sampai kt mph..ktorg berpecah..aku gi cari buku aku..nurul gi tempat novel2..imran gi tmpt buku2 dia..lps byr sume..ktorg pn kuar la dr sacc mall..

aku ni kalo kuar mana2..tak gi mkn mmg tak sah..lapar je memanjang..pe lg..ktorg pn gi la lepak kt restoran tasik..

kat restoran tasik
mcm2 la yg ktorg borak kn..psl tmpt keje la, bos la, gaji la, bdk2 ofis tu la, kwn2 ktorg la, psl pe yg ktorg mkn la..lps mkn, ktorg gi amik kete imran.. kau lak gi anta nurul balik..


BEST SANGAT HARI NI..walaupun aku penat mengemas kat ofis tadi..tapi penat tu berbayar dgn aktiviti selepas tu..terima kasih byk2 la kt nurul & imran..disebabkan korg..aku merasa gi tmpt2 tu sume..aku tau korg berdua penat gak..tp korg sikit pn tak mengeluh or complain ckp korg penat..KORANG MEMANG BEST LAH..!!

hehe..pnjg lak entry aku mlm ni..hehe..tq my beloved blog.. ^_~

aku VS kawan,cinta & kahwin

aku pn xtau nk start mcm mne ni..sbb mcm2 dlm fikiran aku..jiwa kacau betul la..haish..knp ni woi?? 

BAB : Kawan
mak ayah aku xkesah aku nk berkawan dgn siapa pn..yg penting, dorg kenal sape bdk2 yg aku berkawan tu..cth la..kalo aku de kawan2 yg baru plk,aku pn senang bwk dorg jmp mak ayah aku.. xkira sape kawan yg aku bwk tu,baik laki baik perempuan..yg penting aku bwk jmp dorg..so, nti if aku ckp nk keluar dgn kawan2..mak ayah aku tau la dgn kawan yg mana aku maksudkan..& xde la dorg risau dgn sape aku keluar sama.. kadang2 kawan aku tu pn jadi kawan dorg sekali..bagus kan..hehe.. ^_^

BAB : Cinta
dulu time aku sekolah,mak aku sound direct kt aku "Ko jangan nak gatal2 bercinta time sekolah ni eh!"..& mmg aku tak bercinta pn..senang cite,langsung tak pikir nk bercinta pn..xtau celah mana mak aku blh keluar statement 'ganas' mcm tu..haish..sampai skrg ni..umur aku dah 23thn pn x bercinta lg..tipu lah kalo ckp aku x pernah admire kt sape2..aku mmg ade admire kt kwn sekolah aku dulu.. ^_~

BAB : Kahwin
bkn aku sorg je yg ade tpikir psl bab ni..aku confirm semua org pn ade tpikir psl ni..lg2 makcik2 yg mana ade anak perempuan tu..bkn mak dia je,up sikit..makcik2 sedara dia pn sama,tolong2 pikirkan sekali..siap tanya lg.."bape umur ko skrg?", "ko kawan dgn sape skrg ni?", "ko ni xde pakwe ke?"..soalan paling 'ganas', "bila ko nk kahwin?"..gila advance makcik2 ni..mmg sgt prihatin dorg ni..huish..aku mmg dah byk kali dah kena 'sound check' mcm tu..xkira la makcik aku yg kt kg nogori ke,melaka ke,kl ke..masing2 'check it out' soalan yg sama..kot ado calon nak kenen kan takpo lah jugak,ni setakat tanyo kosong yo,mengabehkan boreh yo.. =.=


dlm byk2 soalan & statement yg ditujukan kat aku..cuma satu ni je yg mmg 'paling ganas' aku kena..
"sekarang ni adik tak payah la nak berkawan ke bercinta ke atau pikir kahwin..dlm masa 2,3 thn ni"..
kalo mcm tu mmg smpi bila2 la aku mcm ni..kalo dlm masa 2,3 thn..time tu umur aku dah 25 @ 26 thn..the problem is..ade ke lg lelaki yg single & available?? kot bakal @ tunang org tu mmg la ramai..
sah2 la dorg dah ade yg punya..sedangkan time aku bljr dulu..student lelaki yg bape kerat dlm kelas aku tu pn semua nya dah ade yg punya (if dorg single pn,aku kesah ape,sbb dlm kepala aku dulu, belajar je,bkn bercinta)..

*mmg byk yg aku nk story kt sini..tp tu la..aku pn xtau nk keluarkan mcm mana..haish..tp mmg 3 bab ni la yg berlegar2 dlm kepala aku..mungkin disebabkan statement 'ganas' yg aku kena tu..seiring dgn umur aku yg kian meningkat ni..so,perkara2 ni mula la berlegar2 dlm fikiran aku..*

aKu & BLog

(linayazid.blogspot.com)


dlm diam2..rupa nya dh hampir 4 tahun ko jd peneman aku tuk luahkan semua yg aku rasa..
lama wo..since 2009 smpi 2012..lama uh..aku pn tak tau knp aku lbh senang luahkan kt ko..
mungkin sbb aku ni jenis yg suka smpn je ape yg aku rasa..
atau mungkin bila aku try tuk luahkan kt orang (xkesah la family or kwn), aku tak dpt respon
yg baik dari mereka..hmm..aku pun tak tau knp jd mcm tu..


ko pn tau kn..mula2 dulu aku create ko sbb suka2,mengisi masa lapang (kononnya..)
& time tu aku mmg gila dgn software2 editing ni kn..
tp skrg..aku mcm dh wat ko sbg teman tuk aku bercerita dgn penuh emosi..(erk..konon la..)
aku bebas luahkan apa je yg rasa kt ko..dr cerita suka,gembira,marah,geram,benci,sedih & mcm2 lg la..


yg best nya..aku duk luahkan kt ko..tp kwn2 aku semua cari aku tuk luahkan apa yg dorg rasa..
aku pn mmg jenis yg tak kesah..asalkan dorg dpt cold down sikit dorg pnya emosi @ beban kepala 
dorg time tu pn dah cukup bg aku..


pernah gak dorg ckp kt aku.."Ko ni mmg PENDENGAR yg BAIK..tp ko bkn PENASIHAT yg BAIK.."
hehe..mmg pn..aku mengaku statement dorg tu betul..hehe..


amacam my beloved blog..terharu tak ko dengar luahan ikhlas & sentimental aku ni?? hehe..
mcm la ko leh jwb soalan aku ni kn..hehe..


anyway..TQVM & Love U Soooo Much...!!!

~aKu & Si kEp0CHi~

apela dorang ni..kalo dah kepochi tu..mmg takkan pernah diam tuk cari bahan kn..
haish..psl kwn kt opis pn blh jd bahan korang..

selama aku b'kawan ni..belum pernah lg aku jmp bdk sekepochi ko..
sorry to say..kalo kt kg aku..dorang akan ckp ko ni jobo..
maksudnya: langsung takde rasa/erti malu..

aku kelakar sgt dgn soalan ko yg ko anggap 'HOT' tu..
S: L, selama ni awak ade simpan perasaan ke kat C?
L: Tak
S: Kalo mcm tu, awak ade simpan perasaan ke kt I?
L: ....
time tu mmg takde benda lain dlm kepala aku..
aku mmg nk tuju balik satu je soalan kt ko..
"S, awak pernah makan kasut saiz 4, 5 tak?"

patutlah aku tak boleh masuk dgn ko..bkn sbb aku yg tak up-to-date or old fashion..
but sbb ko sendiri weh..betul jgk ape yg aku ckp kt I & N..
mmg aku tak boleh nk masuk dgn bdk yg overexposed mcm ko ni..

aku boleh je nk cakap kt ko ape yg aku rasa terhadap I & C ni..
tapi bila aku tengok ko nya peel ni..better aku diam & wat dunno je..
mmg patut pun aku juz anggap ko sebagai ofismate..kalaupun ko & aku duk umah sewa..
aku juz anggap ko sebagai housemate a.k.a bdk yg sama2 menyewa umah dgn aku..
not more than that..

disebabkan soalan si S ni tadi..tiba2 lak aku teringat kt satu soalan yg I pernah tanya kt aku..
I: Ko dgn S,C,N & aku ni mcm mana eh? Rakan sekerja or Rakan? 
    Rakan sekerja dgn Rakan ni lain tau..beza..
L: Aku pun tau Rakan sekerja dgn Rakan ni lain..beza..
    Aku dgn S, Rakan sekerja... Kalo aku dgn N tu,Rakan..sama mcm ko..
I: ...

*p/s to si kepochi...
- kalo ko tak tau hal yg sebenar..tak payah lah nk spread rumors or buat spekulasi yg ado2..
- juz jaga diri & kain ko sendiri pn dah cukup..tak payah nk advance sgt..



doaku

Bismillahirrahmanirrahim..


" Ya Allah!! Kalau seseorang itu bukan jodohku,tolong dijadikannya dariku dan gantikannya dengan yang lebih baik..Dan jika dia memang jodohku maka supaya didekatkan dengan cara-Mu dan aturan-Mu.."

Ya Allah, Aku Jatuh Cinta

Ya Allah, yang membolak-balikkan hati kami..
Selama ini aku tidak pernah tahu bagaimana rasa nya bercinta,
namun aku berharap bila bercinta hadir menyapaku,
aku tidak akan kehilangan Engkau..


Ya Allah, selama ini aku hanya berharap
Semoga dapat mencintai 
orang yang memiliki cinta yang luar biasa pada-Mu..


Ya Allah, selama ini aku juga berharap
Semoga akan dicintai oleh
orang yang dapat mengarahkanku menuju keredaan-Mu..


Pintaku Ya Allah,
Izinkan aku memiliki rasa ini
Hingga ia menjadi indah di dada kami
Tanpa mengurangi rasa cinta kami..
Pada-Mu..




*karya: Burhan Sodiq

kAwAn

aku ade 2 orang kawan di tempat kerja yang aku anggap sebagai kawan..dan bukannya kawan sekerja..
sorang lelaki & sorang lagi perempuan..yang lelaki tu tua 3 tahun dari aku.. yang perempuan lak sebaya dengan aku..& dorang berdua ni ada beberapa persamaan..

kawan lelaki
dia ni lain dari yang lain..nak kata alim tak jugak..sebab bagi aku dia ni macam budak laki yang lain..
tapi dia lebih sikit sebab dia pentingkan akhirat berbanding duniawi..bagus pe..dapat gak aku kongsi pendapat dengan dia..susah wo zaman sekarang nak jumpa kawan macam ni..sebab tu aku cakap dia ni lain..dia ni kadang2 tu sengal2 alam + masuk air sikit..kelakar pun dia jugak..dia ni,kalau orang cakap A,dia buat A+B..hehe..tapi yang best nya, kalau orang ajak ponteng,dia memang joint venture sama..hehe..best kawan dengan dia ni..banyak bagi nasihat/pendapat..tak rugi kawan dengan dia ni..

kawan perempuan
dia ni kawan yang aku sayang..sebab aku boleh kongsi ape je dengan dia..pasal family,kawan,office,cintan-cintun (walaupun aku single,takde teman lelaki istimewa) dll..kitorang bebas nak cakap pasal ape je..dia ni pun sama macam kawan laki aku tu..sengal2 alam + masuk air..memang kena la kitorang bertiga..macam2 yang kitorang celotehkan kalau daha jumpa bertiga..hehe..sorang suka mengusik,sorang tak tahan kena usik, yang sorang lagi aiman tak kesah..elok la tu..masing2 gilo..haha

'aiman tak kesah'

"AIMAN TAK KESAH"

hmm..aku memang suka sangat cakap macam tu kan..since sekolah dulu sampai sekarang.. tu memang ayat favourite aku..hehe

nak story sikit pasal tempat kerja aku sekang ni..dengar cerita nya ade increasement tahun ni..admin aku tengah prepare tuk increasement sekarang ni..

bagi aku..ade increasement ke,takde increasement ke..aku pe kesah..yang penting gaji aku jalan..
bukan nak cakap ape..tapi memang sakit hati la dengan admin aku ni..dia tu setiap kali lepas aku tengah nak duduk kejap je,,ade saje yang dia nak tanya..yang tak boleh blah..dia boleh tanya kat aku.."lina..u tak ada buat kerja ka?"aiyoo..padahal aku aru je siapkan kerja aku..tak sampai seminit pun aku rehat moi..kalau ye aku tak buat kerja..dah sah2 la bila ko bagi task tu aku memang tak siapkan moi..ko yang tak nampak aku sibuk gi tempat orang semata2 nak cari kerja..sampaikan dorang sendiri pun naik pening sebab dah tak tahu nak bagi aku kerja ape..hah!! tu pun ko nak cari point lagi ke??

so..lantak la moi kalau ko nak naikkan gaji aku ke or ko nak staykan gaji aku ke..aku memang tak kesah..yang penting..ko bayar gaji aku setiap bulan..kot kalau ko potong gaji aku tu memang la aku cakap.."AIMAN KESAH!!"..

Alhamdulillah

tiada ungkapan lain yg dapat aku luahkan selain dari ungkapan 
"Alhamdulillah..Terima kasih, Ya Allah.."
permohonan aku pengurangan kadar faedah 3% kepada 1% bagi bayaran balik 
pinjaman PTPTN aku diluluskan..
aku hanya tinggal isi borang..beli setem hasil..matikan setem hasil..
amik cop pegawai kelas A..then submit borang tu..
tak kesah la deduct dari gaji or aku sendiri pergi bayar dekat bank..
yang penting kadar faedah tu dapat dikurangkan..

kenapa ek?? sebab...

agak2nya la kan, apa yang akan ko cakap..
kalau aku bagitau kat ko kenapa aku buat macam tu..
hmm..nak gak tengok reaksi muka bila ko tau hal disebaliknya kan..
hmm..


*aku buat macam tu sebab tak nak bagi orang lain
tengok yang bukan hak nya..itu je..*


kalau ko tengok dan fikirkan betul2..mesti ko dah tau kenapa..


tak dapat lagi apa yang aku maksudkan??


uniform keje tu kan 'fit' kat badan..nama pun girls' cut punya pattern..
so,ko pun tau aku tengah cari barang kat dalam tu kan..
kalau aku duk tonggeng2..tak ke nampak sebahagian belakang badan aku tu..
walhal..bahagian tu kan aurat bagi seorang perempuan..
yang mana ianya halal bagi ibubapa & suami nya sahaja..
ko pun tak nak kat aku kan kalau ko dah nampak aurat aku..
bagi korang budak lelaki..mesti korang cakap aku tak suci lagi
sebab dah tunjuk aurat kat orang yang bukan muhrim..


faham dah sekarang??


apalah..benda yang senang pun ko boleh tak faham dan tak nampak..

~Q.u.o.t.e~

"Jangan buat wanita itu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia"


*cr: Ustaz Azhar Idrus

~saje nk share~

saje je nk share..

mungkin bg org umur 20an ni adalah zaman yg best untuk dorg..
tp bg aku..bkn semua nya best..ada yg tak best nye..

umur: 20 thn
mase umur ak 20thn ni..ak bkwn dgn ramai org,baik lelaki mahupun perempuan..
kdg2 ak keluar umh pg,mlm br ak blk..mmg mcm bdk xde umh gak la ak time ni..
ckp mak ayah,ak tolak tepi..ckp kakak abang,lg la ak wt dunno je..
nk dijadikan cite, adela satu masa ni,ak ngn sorg kwn ni,tua dia 2thn dr ak..
ktorg plan nk overnight..tgh duk lepak kt dataran tgk2 lampu..
de la satu benda yg kwn ak ni wt..mmg start pd ari tu smpi skrg ak benci dia..
mmg xnk dgr or tgk muka dia lg da..

umur: 21 thn
mase umur ak 21thn ni..ak bkwn dgn kwn kpd kwn ak..
just kwn melalui sms je..tgk muka pn x prnh..
da lbh krg sebulan dua ktorg kwn..bg ak,bila ak bkwn ni,xde istilah 'specialfrenz'..
tp bg bdk tu,ak ni 'specialfrez' dia..hello..knl pn dr sms je weh..
lg la ak xpikir ko tu sape2..bile tau yg ak ni kwn2 je ngn dia..
mula la marah2 ak,tengking2 ak..hoi!! type mcm ko la yg ak benci...!!!
mmg smpi skrg pn ak xnk dgr & xnk tau psl ko...

umur: 22 thn
mase umur ak 22thn ni..ak de azam nk berubah..nk jd baik..xmau jd mcm dulu lg..
ak juz bkwn ngn bdk2 skolah ak yg dulu,kwn2 time kecik & bdk2 uitm yg sma kelas ngn ak..
yg lain,ak 'blacklist' awal2 lg..alhamdulillah..ak bjaya wt spt yg ak azam kn..
de jgk kwn2 skolah ak dulu kenen2kn ak ngn kwn2 dorg..tp nk wt cmne..
ak ni mmg da jnis xde perasaan punya bdk..huhu..minta maaf je la ye..

huhu..ituje yg ak nk share..bkn nye ade benda pn..hehe..saje je share..

PuiSi CiNta

cinta kerana RUPA,
cinta yang PURA-PURA,
bila meningkat usia,
cinta LAYU bersama..

cinta kerana WANG,
sangat MUDAH TERBANG,
ADA WANG hati pun sayang,
TIADA WANG cinta melayang..

cinta kerana PANGKAT,
cinta yang TIDAK LEKAT,
manakn bisa dapat berkat,
jika hanya memandang DARJAT..

cinta kerana ILLAHI,
itulah CINTA HAKIKI,
rasa cinta yang TIADA MATI,
bersemi lagi di SYURGA FIRDAUSI..


*cr: diarihati.com

kenapa?? mengapa??

haish..pening & sangat lah tidak faham..


apa lah sebab nya sampai awak buat muka macam tu..
apa lah sebab nya sampai awak langsung tak nak bercakap dengan saya..
apa lah sebab nya sampai awak anggap macam saya tak ada di depan mata..


penat tau tak saya terpaksa tengok muka awak yang macam tu..
kalau ada yang tak puas hati, just cakap je terus terang..
tak payah nak buat muka..


penat tau otak saya berfikir dari mana datang nya punca terjadi semua tu..
penat tau hati saya pendam pandangan mata & mimik muka awak tu..

doaku

Ya Allah, 
Tutupkan perasaan aku terhadap dia 
yang tidak menghargai dengan sedaya usahaku sekalipun,
Dan titipkan dan bukakanlah perasaanku terhadap dia 
yang tidak pernah jemu menunggu 
walaupun sedaya usahaku menolaknya..


*cr: frens

Maksud Pemberian/Hadiah Lelaki Kepada Perempuan

JAM TANGAN Tanda mengingati setiap masa dan waktu,
CINCIN Tanda ikatan kasih yang abadi,
GELANG Tanda mesra,
RANTAI LEHER Ikatan cinta yang perlu perhatian,
SUBANG Tanda penghargaan dan penghormatan,
KASUT Sentiasa mengambil berat/prihatin,
PAKAIAN/KAIN Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu,
PAYUNG Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi,
MINYAK WANGI Tanda cinta,
BINGKAI GAMBAR Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan,
BUKU Bersifat terbuka dan bertolak ansur,
BUNGA Tanda perkenalan dan tanda sayang,
COKLAT Semanis cintamu,
LAGU/CD/KAD UCAPAN Mengabadikan cinta dan kenangan,
SEJADAH DAN AL-QURAN Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat,
HANDPHONE Tandanya kau jangan lari dari ku...Aku akan mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup),

Tetapi hadiah yang paling di nanti²kan oleh setiap perempuan adalah..

MASUK MEMINANG dan NIKAHI dia Tandanya dia serius n betul² ikhlas mencintai kamu.. :))

sukar nya..

kadang kala memang sukar untuk kita memuaskan hati orang..
kadang kala usaha yang kita lakukan itu akan dipandang enteng 
& seperti tiada makna di mata orang tersebut..

adakah salah aku jika seseorang itu tidak berpuas hati dengan apa yang aku lakukan??
atau mereka sengaja ingin menguji sejauh mana tahap kesabaran & keupayaan diriku..

tiada apa yang dapat aku lakukan, selain dari memohon kepada mu Ya Allah..
& aku cuba untuk meningkatkan lagi usaha ku 
agar segala yang diinginkannya tertunai..

TQ frenz~~

thanks a lot to my beloved frenz..
mmg ak ni cpt glabah,panik,stress dgn semua benda.. =.=


thanks for your quick response for my sms..
didn't even think that i'll got that quick response from you..
thanks also for gave some advice..
it help me a lot.. ^_~


terkejut gak coz ko leh lak membuang masa ko utk call ak..
padahal problem ak tu mmg jauh dr kerja2 ko weh..^_^

SwEeT~~

i'm not looking for a perfect someone.. :)
i don't even care about the looks.. ;)
don't really even care about the wealth.. ^_~
i love deeply..
without certain standard.. ^_^




but there's just 1 thing that i'm wanting from HER to be.. =I




HER SHOULD BE.. :/






AFRAID OF LOSING ME... n_n


cr: ujang a.k.a muhammad azizee bin alias..

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.