3

aku & peredaran masa

Posted by lina yazid on 4:17 AM
hmm..aku tulis tajuk entry tu..
tapi tiba2 pulak blur nak tulis apa.. ^^

lina (kanak-kanak)
kalau time sekolah dulu, aku bukan lah seorang kanak-kanak yang riang-ria..
aku hanya seorang kanak-kanak yang suam-suam kuku..
kawan-kawan pun tak ramai mana..
tapi aku masih gembira dengan zaman kanak-kanak aku,
walaupun time tu kakak dan abang aku dah menginjak ke alam remaja 
dan masing-masing duduk kat asrama..
saat yang paling aku tunggu-tunggu adalah musim cuti sekolah
yang mana kakak dan abang aku akan balik dan stay kat rumah lama..
memang kalau jarang jumpa, akan rindu..
tapi kalau dah hari-hari nampak jadi gaduh pun ada..hehe..

lina (remaja)
time ni aku create memory dengan kawan-kawan sekolah aku..
mengadap buku saje tu tak ada lah sangat..hehe
time ni lah yang aku start minat budak lelaki yang pernah aku mentioned kat previous entry..
(haish..tiba-tiba jadi malu pulak.. >.<  )
aku minat dia bukan biasa-biasa tau..hmm..boleh dikatakan sebagai seorang yang obses la jugak..
hehe..gila kan~ yang best nya.. budak lelaki tu jugak yang menjadi sahabat baik aku sekarang..
sama dengan kawan-kawan perempuan aku yang lain..
alhamdulillah persahabatan kitorang kekal sampai sekarang..
terima kasih Ya Allah..

lina (dewasa)
tanpa aku sedar, peningkatan umur ni dah menempatkan aku ke alam dewasa..
yang mana aku pernah jauh terpesong dari landasan nya..
tapi hanya satu yang tak terpesong..hehe..ape lagi, tentang hati dan perasaan la~~
hehe cewah!! masuk air betul lah ko ni lina..hehe
yang masih kekal pada tempatnya adalah perasaan aku terhadap dia, keluarga & Tuhanku..
sebenarnya, aku tak mengharapkan kesempurnaan dalam diri dia..
sebab aku sendiri pun tidak sempurna mana..
apa yang aku harap, agar dia memberi peluang kepada aku..
dan menerima diri aku dan kelurga aku seadanya..
dan insyaAllah, aku juga menerima dia dan keluarganya..
menyayangi mereka sepertimana aku menyayangi keluarga..
kini aku masih lagi dalam proses pembelajaran dari beberapa aspek..
menjadi seorang anak yang bisa membantu keluarganya, 
seorang gadis yang bisa memikul sedikit sebanyak tugas seorang wanita..
dan seorang bakal isteri/ibu kepada bakal suami/zuriatku..InsyaAllah..

hmm..tiba-tiba macam banyak pulak aku tulis ni..hehe..
ok..better to stop here..till the next entry k..hehe

3 Comments


This comment has been removed by the author.

eh-eh..lina ada blog lah..
suke-suke..Lina dh besar panjang..mesti makin bjaya skang kan..
hehee..folow blog lina lah..
jom folow blog yat lak.. =)


yat~ dah lama la lina ada blog..hehe..ok no prob..hehe

Post a Comment

aku & peredaran masa

hmm..aku tulis tajuk entry tu..
tapi tiba2 pulak blur nak tulis apa.. ^^

lina (kanak-kanak)
kalau time sekolah dulu, aku bukan lah seorang kanak-kanak yang riang-ria..
aku hanya seorang kanak-kanak yang suam-suam kuku..
kawan-kawan pun tak ramai mana..
tapi aku masih gembira dengan zaman kanak-kanak aku,
walaupun time tu kakak dan abang aku dah menginjak ke alam remaja 
dan masing-masing duduk kat asrama..
saat yang paling aku tunggu-tunggu adalah musim cuti sekolah
yang mana kakak dan abang aku akan balik dan stay kat rumah lama..
memang kalau jarang jumpa, akan rindu..
tapi kalau dah hari-hari nampak jadi gaduh pun ada..hehe..

lina (remaja)
time ni aku create memory dengan kawan-kawan sekolah aku..
mengadap buku saje tu tak ada lah sangat..hehe
time ni lah yang aku start minat budak lelaki yang pernah aku mentioned kat previous entry..
(haish..tiba-tiba jadi malu pulak.. >.<  )
aku minat dia bukan biasa-biasa tau..hmm..boleh dikatakan sebagai seorang yang obses la jugak..
hehe..gila kan~ yang best nya.. budak lelaki tu jugak yang menjadi sahabat baik aku sekarang..
sama dengan kawan-kawan perempuan aku yang lain..
alhamdulillah persahabatan kitorang kekal sampai sekarang..
terima kasih Ya Allah..

lina (dewasa)
tanpa aku sedar, peningkatan umur ni dah menempatkan aku ke alam dewasa..
yang mana aku pernah jauh terpesong dari landasan nya..
tapi hanya satu yang tak terpesong..hehe..ape lagi, tentang hati dan perasaan la~~
hehe cewah!! masuk air betul lah ko ni lina..hehe
yang masih kekal pada tempatnya adalah perasaan aku terhadap dia, keluarga & Tuhanku..
sebenarnya, aku tak mengharapkan kesempurnaan dalam diri dia..
sebab aku sendiri pun tidak sempurna mana..
apa yang aku harap, agar dia memberi peluang kepada aku..
dan menerima diri aku dan kelurga aku seadanya..
dan insyaAllah, aku juga menerima dia dan keluarganya..
menyayangi mereka sepertimana aku menyayangi keluarga..
kini aku masih lagi dalam proses pembelajaran dari beberapa aspek..
menjadi seorang anak yang bisa membantu keluarganya, 
seorang gadis yang bisa memikul sedikit sebanyak tugas seorang wanita..
dan seorang bakal isteri/ibu kepada bakal suami/zuriatku..InsyaAllah..

hmm..tiba-tiba macam banyak pulak aku tulis ni..hehe..
ok..better to stop here..till the next entry k..hehe

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. eh-eh..lina ada blog lah..
    suke-suke..Lina dh besar panjang..mesti makin bjaya skang kan..
    hehee..folow blog lina lah..
    jom folow blog yat lak.. =)

    ReplyDelete
  3. yat~ dah lama la lina ada blog..hehe..ok no prob..hehe

    ReplyDelete

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.