0

aku VS kawan,cinta & kahwin

Posted by lina yazid on 8:38 AM
aku pn xtau nk start mcm mne ni..sbb mcm2 dlm fikiran aku..jiwa kacau betul la..haish..knp ni woi?? 

BAB : Kawan
mak ayah aku xkesah aku nk berkawan dgn siapa pn..yg penting, dorg kenal sape bdk2 yg aku berkawan tu..cth la..kalo aku de kawan2 yg baru plk,aku pn senang bwk dorg jmp mak ayah aku.. xkira sape kawan yg aku bwk tu,baik laki baik perempuan..yg penting aku bwk jmp dorg..so, nti if aku ckp nk keluar dgn kawan2..mak ayah aku tau la dgn kawan yg mana aku maksudkan..& xde la dorg risau dgn sape aku keluar sama.. kadang2 kawan aku tu pn jadi kawan dorg sekali..bagus kan..hehe.. ^_^

BAB : Cinta
dulu time aku sekolah,mak aku sound direct kt aku "Ko jangan nak gatal2 bercinta time sekolah ni eh!"..& mmg aku tak bercinta pn..senang cite,langsung tak pikir nk bercinta pn..xtau celah mana mak aku blh keluar statement 'ganas' mcm tu..haish..sampai skrg ni..umur aku dah 23thn pn x bercinta lg..tipu lah kalo ckp aku x pernah admire kt sape2..aku mmg ade admire kt kwn sekolah aku dulu.. ^_~

BAB : Kahwin
bkn aku sorg je yg ade tpikir psl bab ni..aku confirm semua org pn ade tpikir psl ni..lg2 makcik2 yg mana ade anak perempuan tu..bkn mak dia je,up sikit..makcik2 sedara dia pn sama,tolong2 pikirkan sekali..siap tanya lg.."bape umur ko skrg?", "ko kawan dgn sape skrg ni?", "ko ni xde pakwe ke?"..soalan paling 'ganas', "bila ko nk kahwin?"..gila advance makcik2 ni..mmg sgt prihatin dorg ni..huish..aku mmg dah byk kali dah kena 'sound check' mcm tu..xkira la makcik aku yg kt kg nogori ke,melaka ke,kl ke..masing2 'check it out' soalan yg sama..kot ado calon nak kenen kan takpo lah jugak,ni setakat tanyo kosong yo,mengabehkan boreh yo.. =.=


dlm byk2 soalan & statement yg ditujukan kat aku..cuma satu ni je yg mmg 'paling ganas' aku kena..
"sekarang ni adik tak payah la nak berkawan ke bercinta ke atau pikir kahwin..dlm masa 2,3 thn ni"..
kalo mcm tu mmg smpi bila2 la aku mcm ni..kalo dlm masa 2,3 thn..time tu umur aku dah 25 @ 26 thn..the problem is..ade ke lg lelaki yg single & available?? kot bakal @ tunang org tu mmg la ramai..
sah2 la dorg dah ade yg punya..sedangkan time aku bljr dulu..student lelaki yg bape kerat dlm kelas aku tu pn semua nya dah ade yg punya (if dorg single pn,aku kesah ape,sbb dlm kepala aku dulu, belajar je,bkn bercinta)..

*mmg byk yg aku nk story kt sini..tp tu la..aku pn xtau nk keluarkan mcm mana..haish..tp mmg 3 bab ni la yg berlegar2 dlm kepala aku..mungkin disebabkan statement 'ganas' yg aku kena tu..seiring dgn umur aku yg kian meningkat ni..so,perkara2 ni mula la berlegar2 dlm fikiran aku..*

0

aKu & BLog

Posted by lina yazid on 8:24 PM
(linayazid.blogspot.com)


dlm diam2..rupa nya dh hampir 4 tahun ko jd peneman aku tuk luahkan semua yg aku rasa..
lama wo..since 2009 smpi 2012..lama uh..aku pn tak tau knp aku lbh senang luahkan kt ko..
mungkin sbb aku ni jenis yg suka smpn je ape yg aku rasa..
atau mungkin bila aku try tuk luahkan kt orang (xkesah la family or kwn), aku tak dpt respon
yg baik dari mereka..hmm..aku pun tak tau knp jd mcm tu..


ko pn tau kn..mula2 dulu aku create ko sbb suka2,mengisi masa lapang (kononnya..)
& time tu aku mmg gila dgn software2 editing ni kn..
tp skrg..aku mcm dh wat ko sbg teman tuk aku bercerita dgn penuh emosi..(erk..konon la..)
aku bebas luahkan apa je yg rasa kt ko..dr cerita suka,gembira,marah,geram,benci,sedih & mcm2 lg la..


yg best nya..aku duk luahkan kt ko..tp kwn2 aku semua cari aku tuk luahkan apa yg dorg rasa..
aku pn mmg jenis yg tak kesah..asalkan dorg dpt cold down sikit dorg pnya emosi @ beban kepala 
dorg time tu pn dah cukup bg aku..


pernah gak dorg ckp kt aku.."Ko ni mmg PENDENGAR yg BAIK..tp ko bkn PENASIHAT yg BAIK.."
hehe..mmg pn..aku mengaku statement dorg tu betul..hehe..


amacam my beloved blog..terharu tak ko dengar luahan ikhlas & sentimental aku ni?? hehe..
mcm la ko leh jwb soalan aku ni kn..hehe..


anyway..TQVM & Love U Soooo Much...!!!

0

~aKu & Si kEp0CHi~

Posted by lina yazid on 4:39 PM
apela dorang ni..kalo dah kepochi tu..mmg takkan pernah diam tuk cari bahan kn..
haish..psl kwn kt opis pn blh jd bahan korang..

selama aku b'kawan ni..belum pernah lg aku jmp bdk sekepochi ko..
sorry to say..kalo kt kg aku..dorang akan ckp ko ni jobo..
maksudnya: langsung takde rasa/erti malu..

aku kelakar sgt dgn soalan ko yg ko anggap 'HOT' tu..
S: L, selama ni awak ade simpan perasaan ke kat C?
L: Tak
S: Kalo mcm tu, awak ade simpan perasaan ke kt I?
L: ....
time tu mmg takde benda lain dlm kepala aku..
aku mmg nk tuju balik satu je soalan kt ko..
"S, awak pernah makan kasut saiz 4, 5 tak?"

patutlah aku tak boleh masuk dgn ko..bkn sbb aku yg tak up-to-date or old fashion..
but sbb ko sendiri weh..betul jgk ape yg aku ckp kt I & N..
mmg aku tak boleh nk masuk dgn bdk yg overexposed mcm ko ni..

aku boleh je nk cakap kt ko ape yg aku rasa terhadap I & C ni..
tapi bila aku tengok ko nya peel ni..better aku diam & wat dunno je..
mmg patut pun aku juz anggap ko sebagai ofismate..kalaupun ko & aku duk umah sewa..
aku juz anggap ko sebagai housemate a.k.a bdk yg sama2 menyewa umah dgn aku..
not more than that..

disebabkan soalan si S ni tadi..tiba2 lak aku teringat kt satu soalan yg I pernah tanya kt aku..
I: Ko dgn S,C,N & aku ni mcm mana eh? Rakan sekerja or Rakan? 
    Rakan sekerja dgn Rakan ni lain tau..beza..
L: Aku pun tau Rakan sekerja dgn Rakan ni lain..beza..
    Aku dgn S, Rakan sekerja... Kalo aku dgn N tu,Rakan..sama mcm ko..
I: ...

*p/s to si kepochi...
- kalo ko tak tau hal yg sebenar..tak payah lah nk spread rumors or buat spekulasi yg ado2..
- juz jaga diri & kain ko sendiri pn dah cukup..tak payah nk advance sgt..




0

doaku

Posted by lina yazid on 9:02 PM
Bismillahirrahmanirrahim..


" Ya Allah!! Kalau seseorang itu bukan jodohku,tolong dijadikannya dariku dan gantikannya dengan yang lebih baik..Dan jika dia memang jodohku maka supaya didekatkan dengan cara-Mu dan aturan-Mu.."

0

Ya Allah, Aku Jatuh Cinta

Posted by lina yazid on 8:56 PM
Ya Allah, yang membolak-balikkan hati kami..
Selama ini aku tidak pernah tahu bagaimana rasa nya bercinta,
namun aku berharap bila bercinta hadir menyapaku,
aku tidak akan kehilangan Engkau..


Ya Allah, selama ini aku hanya berharap
Semoga dapat mencintai 
orang yang memiliki cinta yang luar biasa pada-Mu..


Ya Allah, selama ini aku juga berharap
Semoga akan dicintai oleh
orang yang dapat mengarahkanku menuju keredaan-Mu..


Pintaku Ya Allah,
Izinkan aku memiliki rasa ini
Hingga ia menjadi indah di dada kami
Tanpa mengurangi rasa cinta kami..
Pada-Mu..




*karya: Burhan Sodiq

0

kAwAn

Posted by lina yazid on 7:05 AM
aku ade 2 orang kawan di tempat kerja yang aku anggap sebagai kawan..dan bukannya kawan sekerja..
sorang lelaki & sorang lagi perempuan..yang lelaki tu tua 3 tahun dari aku.. yang perempuan lak sebaya dengan aku..& dorang berdua ni ada beberapa persamaan..

kawan lelaki
dia ni lain dari yang lain..nak kata alim tak jugak..sebab bagi aku dia ni macam budak laki yang lain..
tapi dia lebih sikit sebab dia pentingkan akhirat berbanding duniawi..bagus pe..dapat gak aku kongsi pendapat dengan dia..susah wo zaman sekarang nak jumpa kawan macam ni..sebab tu aku cakap dia ni lain..dia ni kadang2 tu sengal2 alam + masuk air sikit..kelakar pun dia jugak..dia ni,kalau orang cakap A,dia buat A+B..hehe..tapi yang best nya, kalau orang ajak ponteng,dia memang joint venture sama..hehe..best kawan dengan dia ni..banyak bagi nasihat/pendapat..tak rugi kawan dengan dia ni..

kawan perempuan
dia ni kawan yang aku sayang..sebab aku boleh kongsi ape je dengan dia..pasal family,kawan,office,cintan-cintun (walaupun aku single,takde teman lelaki istimewa) dll..kitorang bebas nak cakap pasal ape je..dia ni pun sama macam kawan laki aku tu..sengal2 alam + masuk air..memang kena la kitorang bertiga..macam2 yang kitorang celotehkan kalau daha jumpa bertiga..hehe..sorang suka mengusik,sorang tak tahan kena usik, yang sorang lagi aiman tak kesah..elok la tu..masing2 gilo..haha

0

'aiman tak kesah'

Posted by lina yazid on 6:50 AM
"AIMAN TAK KESAH"

hmm..aku memang suka sangat cakap macam tu kan..since sekolah dulu sampai sekarang.. tu memang ayat favourite aku..hehe

nak story sikit pasal tempat kerja aku sekang ni..dengar cerita nya ade increasement tahun ni..admin aku tengah prepare tuk increasement sekarang ni..

bagi aku..ade increasement ke,takde increasement ke..aku pe kesah..yang penting gaji aku jalan..
bukan nak cakap ape..tapi memang sakit hati la dengan admin aku ni..dia tu setiap kali lepas aku tengah nak duduk kejap je,,ade saje yang dia nak tanya..yang tak boleh blah..dia boleh tanya kat aku.."lina..u tak ada buat kerja ka?"aiyoo..padahal aku aru je siapkan kerja aku..tak sampai seminit pun aku rehat moi..kalau ye aku tak buat kerja..dah sah2 la bila ko bagi task tu aku memang tak siapkan moi..ko yang tak nampak aku sibuk gi tempat orang semata2 nak cari kerja..sampaikan dorang sendiri pun naik pening sebab dah tak tahu nak bagi aku kerja ape..hah!! tu pun ko nak cari point lagi ke??

so..lantak la moi kalau ko nak naikkan gaji aku ke or ko nak staykan gaji aku ke..aku memang tak kesah..yang penting..ko bayar gaji aku setiap bulan..kot kalau ko potong gaji aku tu memang la aku cakap.."AIMAN KESAH!!"..

0

Alhamdulillah

Posted by lina yazid on 11:27 PM
tiada ungkapan lain yg dapat aku luahkan selain dari ungkapan 
"Alhamdulillah..Terima kasih, Ya Allah.."
permohonan aku pengurangan kadar faedah 3% kepada 1% bagi bayaran balik 
pinjaman PTPTN aku diluluskan..
aku hanya tinggal isi borang..beli setem hasil..matikan setem hasil..
amik cop pegawai kelas A..then submit borang tu..
tak kesah la deduct dari gaji or aku sendiri pergi bayar dekat bank..
yang penting kadar faedah tu dapat dikurangkan..


0

kenapa ek?? sebab...

Posted by lina yazid on 8:49 PM
agak2nya la kan, apa yang akan ko cakap..
kalau aku bagitau kat ko kenapa aku buat macam tu..
hmm..nak gak tengok reaksi muka bila ko tau hal disebaliknya kan..
hmm..


*aku buat macam tu sebab tak nak bagi orang lain
tengok yang bukan hak nya..itu je..*


kalau ko tengok dan fikirkan betul2..mesti ko dah tau kenapa..


tak dapat lagi apa yang aku maksudkan??


uniform keje tu kan 'fit' kat badan..nama pun girls' cut punya pattern..
so,ko pun tau aku tengah cari barang kat dalam tu kan..
kalau aku duk tonggeng2..tak ke nampak sebahagian belakang badan aku tu..
walhal..bahagian tu kan aurat bagi seorang perempuan..
yang mana ianya halal bagi ibubapa & suami nya sahaja..
ko pun tak nak kat aku kan kalau ko dah nampak aurat aku..
bagi korang budak lelaki..mesti korang cakap aku tak suci lagi
sebab dah tunjuk aurat kat orang yang bukan muhrim..


faham dah sekarang??


apalah..benda yang senang pun ko boleh tak faham dan tak nampak..

0

~Q.u.o.t.e~

Posted by lina yazid on 4:54 PM
"Jangan buat wanita itu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia"


*cr: Ustaz Azhar Idrus

aku VS kawan,cinta & kahwin

aku pn xtau nk start mcm mne ni..sbb mcm2 dlm fikiran aku..jiwa kacau betul la..haish..knp ni woi?? 

BAB : Kawan
mak ayah aku xkesah aku nk berkawan dgn siapa pn..yg penting, dorg kenal sape bdk2 yg aku berkawan tu..cth la..kalo aku de kawan2 yg baru plk,aku pn senang bwk dorg jmp mak ayah aku.. xkira sape kawan yg aku bwk tu,baik laki baik perempuan..yg penting aku bwk jmp dorg..so, nti if aku ckp nk keluar dgn kawan2..mak ayah aku tau la dgn kawan yg mana aku maksudkan..& xde la dorg risau dgn sape aku keluar sama.. kadang2 kawan aku tu pn jadi kawan dorg sekali..bagus kan..hehe.. ^_^

BAB : Cinta
dulu time aku sekolah,mak aku sound direct kt aku "Ko jangan nak gatal2 bercinta time sekolah ni eh!"..& mmg aku tak bercinta pn..senang cite,langsung tak pikir nk bercinta pn..xtau celah mana mak aku blh keluar statement 'ganas' mcm tu..haish..sampai skrg ni..umur aku dah 23thn pn x bercinta lg..tipu lah kalo ckp aku x pernah admire kt sape2..aku mmg ade admire kt kwn sekolah aku dulu.. ^_~

BAB : Kahwin
bkn aku sorg je yg ade tpikir psl bab ni..aku confirm semua org pn ade tpikir psl ni..lg2 makcik2 yg mana ade anak perempuan tu..bkn mak dia je,up sikit..makcik2 sedara dia pn sama,tolong2 pikirkan sekali..siap tanya lg.."bape umur ko skrg?", "ko kawan dgn sape skrg ni?", "ko ni xde pakwe ke?"..soalan paling 'ganas', "bila ko nk kahwin?"..gila advance makcik2 ni..mmg sgt prihatin dorg ni..huish..aku mmg dah byk kali dah kena 'sound check' mcm tu..xkira la makcik aku yg kt kg nogori ke,melaka ke,kl ke..masing2 'check it out' soalan yg sama..kot ado calon nak kenen kan takpo lah jugak,ni setakat tanyo kosong yo,mengabehkan boreh yo.. =.=


dlm byk2 soalan & statement yg ditujukan kat aku..cuma satu ni je yg mmg 'paling ganas' aku kena..
"sekarang ni adik tak payah la nak berkawan ke bercinta ke atau pikir kahwin..dlm masa 2,3 thn ni"..
kalo mcm tu mmg smpi bila2 la aku mcm ni..kalo dlm masa 2,3 thn..time tu umur aku dah 25 @ 26 thn..the problem is..ade ke lg lelaki yg single & available?? kot bakal @ tunang org tu mmg la ramai..
sah2 la dorg dah ade yg punya..sedangkan time aku bljr dulu..student lelaki yg bape kerat dlm kelas aku tu pn semua nya dah ade yg punya (if dorg single pn,aku kesah ape,sbb dlm kepala aku dulu, belajar je,bkn bercinta)..

*mmg byk yg aku nk story kt sini..tp tu la..aku pn xtau nk keluarkan mcm mana..haish..tp mmg 3 bab ni la yg berlegar2 dlm kepala aku..mungkin disebabkan statement 'ganas' yg aku kena tu..seiring dgn umur aku yg kian meningkat ni..so,perkara2 ni mula la berlegar2 dlm fikiran aku..*

aKu & BLog

(linayazid.blogspot.com)


dlm diam2..rupa nya dh hampir 4 tahun ko jd peneman aku tuk luahkan semua yg aku rasa..
lama wo..since 2009 smpi 2012..lama uh..aku pn tak tau knp aku lbh senang luahkan kt ko..
mungkin sbb aku ni jenis yg suka smpn je ape yg aku rasa..
atau mungkin bila aku try tuk luahkan kt orang (xkesah la family or kwn), aku tak dpt respon
yg baik dari mereka..hmm..aku pun tak tau knp jd mcm tu..


ko pn tau kn..mula2 dulu aku create ko sbb suka2,mengisi masa lapang (kononnya..)
& time tu aku mmg gila dgn software2 editing ni kn..
tp skrg..aku mcm dh wat ko sbg teman tuk aku bercerita dgn penuh emosi..(erk..konon la..)
aku bebas luahkan apa je yg rasa kt ko..dr cerita suka,gembira,marah,geram,benci,sedih & mcm2 lg la..


yg best nya..aku duk luahkan kt ko..tp kwn2 aku semua cari aku tuk luahkan apa yg dorg rasa..
aku pn mmg jenis yg tak kesah..asalkan dorg dpt cold down sikit dorg pnya emosi @ beban kepala 
dorg time tu pn dah cukup bg aku..


pernah gak dorg ckp kt aku.."Ko ni mmg PENDENGAR yg BAIK..tp ko bkn PENASIHAT yg BAIK.."
hehe..mmg pn..aku mengaku statement dorg tu betul..hehe..


amacam my beloved blog..terharu tak ko dengar luahan ikhlas & sentimental aku ni?? hehe..
mcm la ko leh jwb soalan aku ni kn..hehe..


anyway..TQVM & Love U Soooo Much...!!!

~aKu & Si kEp0CHi~

apela dorang ni..kalo dah kepochi tu..mmg takkan pernah diam tuk cari bahan kn..
haish..psl kwn kt opis pn blh jd bahan korang..

selama aku b'kawan ni..belum pernah lg aku jmp bdk sekepochi ko..
sorry to say..kalo kt kg aku..dorang akan ckp ko ni jobo..
maksudnya: langsung takde rasa/erti malu..

aku kelakar sgt dgn soalan ko yg ko anggap 'HOT' tu..
S: L, selama ni awak ade simpan perasaan ke kat C?
L: Tak
S: Kalo mcm tu, awak ade simpan perasaan ke kt I?
L: ....
time tu mmg takde benda lain dlm kepala aku..
aku mmg nk tuju balik satu je soalan kt ko..
"S, awak pernah makan kasut saiz 4, 5 tak?"

patutlah aku tak boleh masuk dgn ko..bkn sbb aku yg tak up-to-date or old fashion..
but sbb ko sendiri weh..betul jgk ape yg aku ckp kt I & N..
mmg aku tak boleh nk masuk dgn bdk yg overexposed mcm ko ni..

aku boleh je nk cakap kt ko ape yg aku rasa terhadap I & C ni..
tapi bila aku tengok ko nya peel ni..better aku diam & wat dunno je..
mmg patut pun aku juz anggap ko sebagai ofismate..kalaupun ko & aku duk umah sewa..
aku juz anggap ko sebagai housemate a.k.a bdk yg sama2 menyewa umah dgn aku..
not more than that..

disebabkan soalan si S ni tadi..tiba2 lak aku teringat kt satu soalan yg I pernah tanya kt aku..
I: Ko dgn S,C,N & aku ni mcm mana eh? Rakan sekerja or Rakan? 
    Rakan sekerja dgn Rakan ni lain tau..beza..
L: Aku pun tau Rakan sekerja dgn Rakan ni lain..beza..
    Aku dgn S, Rakan sekerja... Kalo aku dgn N tu,Rakan..sama mcm ko..
I: ...

*p/s to si kepochi...
- kalo ko tak tau hal yg sebenar..tak payah lah nk spread rumors or buat spekulasi yg ado2..
- juz jaga diri & kain ko sendiri pn dah cukup..tak payah nk advance sgt..



doaku

Bismillahirrahmanirrahim..


" Ya Allah!! Kalau seseorang itu bukan jodohku,tolong dijadikannya dariku dan gantikannya dengan yang lebih baik..Dan jika dia memang jodohku maka supaya didekatkan dengan cara-Mu dan aturan-Mu.."

Ya Allah, Aku Jatuh Cinta

Ya Allah, yang membolak-balikkan hati kami..
Selama ini aku tidak pernah tahu bagaimana rasa nya bercinta,
namun aku berharap bila bercinta hadir menyapaku,
aku tidak akan kehilangan Engkau..


Ya Allah, selama ini aku hanya berharap
Semoga dapat mencintai 
orang yang memiliki cinta yang luar biasa pada-Mu..


Ya Allah, selama ini aku juga berharap
Semoga akan dicintai oleh
orang yang dapat mengarahkanku menuju keredaan-Mu..


Pintaku Ya Allah,
Izinkan aku memiliki rasa ini
Hingga ia menjadi indah di dada kami
Tanpa mengurangi rasa cinta kami..
Pada-Mu..




*karya: Burhan Sodiq

kAwAn

aku ade 2 orang kawan di tempat kerja yang aku anggap sebagai kawan..dan bukannya kawan sekerja..
sorang lelaki & sorang lagi perempuan..yang lelaki tu tua 3 tahun dari aku.. yang perempuan lak sebaya dengan aku..& dorang berdua ni ada beberapa persamaan..

kawan lelaki
dia ni lain dari yang lain..nak kata alim tak jugak..sebab bagi aku dia ni macam budak laki yang lain..
tapi dia lebih sikit sebab dia pentingkan akhirat berbanding duniawi..bagus pe..dapat gak aku kongsi pendapat dengan dia..susah wo zaman sekarang nak jumpa kawan macam ni..sebab tu aku cakap dia ni lain..dia ni kadang2 tu sengal2 alam + masuk air sikit..kelakar pun dia jugak..dia ni,kalau orang cakap A,dia buat A+B..hehe..tapi yang best nya, kalau orang ajak ponteng,dia memang joint venture sama..hehe..best kawan dengan dia ni..banyak bagi nasihat/pendapat..tak rugi kawan dengan dia ni..

kawan perempuan
dia ni kawan yang aku sayang..sebab aku boleh kongsi ape je dengan dia..pasal family,kawan,office,cintan-cintun (walaupun aku single,takde teman lelaki istimewa) dll..kitorang bebas nak cakap pasal ape je..dia ni pun sama macam kawan laki aku tu..sengal2 alam + masuk air..memang kena la kitorang bertiga..macam2 yang kitorang celotehkan kalau daha jumpa bertiga..hehe..sorang suka mengusik,sorang tak tahan kena usik, yang sorang lagi aiman tak kesah..elok la tu..masing2 gilo..haha

'aiman tak kesah'

"AIMAN TAK KESAH"

hmm..aku memang suka sangat cakap macam tu kan..since sekolah dulu sampai sekarang.. tu memang ayat favourite aku..hehe

nak story sikit pasal tempat kerja aku sekang ni..dengar cerita nya ade increasement tahun ni..admin aku tengah prepare tuk increasement sekarang ni..

bagi aku..ade increasement ke,takde increasement ke..aku pe kesah..yang penting gaji aku jalan..
bukan nak cakap ape..tapi memang sakit hati la dengan admin aku ni..dia tu setiap kali lepas aku tengah nak duduk kejap je,,ade saje yang dia nak tanya..yang tak boleh blah..dia boleh tanya kat aku.."lina..u tak ada buat kerja ka?"aiyoo..padahal aku aru je siapkan kerja aku..tak sampai seminit pun aku rehat moi..kalau ye aku tak buat kerja..dah sah2 la bila ko bagi task tu aku memang tak siapkan moi..ko yang tak nampak aku sibuk gi tempat orang semata2 nak cari kerja..sampaikan dorang sendiri pun naik pening sebab dah tak tahu nak bagi aku kerja ape..hah!! tu pun ko nak cari point lagi ke??

so..lantak la moi kalau ko nak naikkan gaji aku ke or ko nak staykan gaji aku ke..aku memang tak kesah..yang penting..ko bayar gaji aku setiap bulan..kot kalau ko potong gaji aku tu memang la aku cakap.."AIMAN KESAH!!"..

Alhamdulillah

tiada ungkapan lain yg dapat aku luahkan selain dari ungkapan 
"Alhamdulillah..Terima kasih, Ya Allah.."
permohonan aku pengurangan kadar faedah 3% kepada 1% bagi bayaran balik 
pinjaman PTPTN aku diluluskan..
aku hanya tinggal isi borang..beli setem hasil..matikan setem hasil..
amik cop pegawai kelas A..then submit borang tu..
tak kesah la deduct dari gaji or aku sendiri pergi bayar dekat bank..
yang penting kadar faedah tu dapat dikurangkan..

kenapa ek?? sebab...

agak2nya la kan, apa yang akan ko cakap..
kalau aku bagitau kat ko kenapa aku buat macam tu..
hmm..nak gak tengok reaksi muka bila ko tau hal disebaliknya kan..
hmm..


*aku buat macam tu sebab tak nak bagi orang lain
tengok yang bukan hak nya..itu je..*


kalau ko tengok dan fikirkan betul2..mesti ko dah tau kenapa..


tak dapat lagi apa yang aku maksudkan??


uniform keje tu kan 'fit' kat badan..nama pun girls' cut punya pattern..
so,ko pun tau aku tengah cari barang kat dalam tu kan..
kalau aku duk tonggeng2..tak ke nampak sebahagian belakang badan aku tu..
walhal..bahagian tu kan aurat bagi seorang perempuan..
yang mana ianya halal bagi ibubapa & suami nya sahaja..
ko pun tak nak kat aku kan kalau ko dah nampak aurat aku..
bagi korang budak lelaki..mesti korang cakap aku tak suci lagi
sebab dah tunjuk aurat kat orang yang bukan muhrim..


faham dah sekarang??


apalah..benda yang senang pun ko boleh tak faham dan tak nampak..

~Q.u.o.t.e~

"Jangan buat wanita itu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia"


*cr: Ustaz Azhar Idrus

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.