0

aku VS kawan,cinta & kahwin

Posted by lina yazid on 8:38 AM
aku pn xtau nk start mcm mne ni..sbb mcm2 dlm fikiran aku..jiwa kacau betul la..haish..knp ni woi?? 

BAB : Kawan
mak ayah aku xkesah aku nk berkawan dgn siapa pn..yg penting, dorg kenal sape bdk2 yg aku berkawan tu..cth la..kalo aku de kawan2 yg baru plk,aku pn senang bwk dorg jmp mak ayah aku.. xkira sape kawan yg aku bwk tu,baik laki baik perempuan..yg penting aku bwk jmp dorg..so, nti if aku ckp nk keluar dgn kawan2..mak ayah aku tau la dgn kawan yg mana aku maksudkan..& xde la dorg risau dgn sape aku keluar sama.. kadang2 kawan aku tu pn jadi kawan dorg sekali..bagus kan..hehe.. ^_^

BAB : Cinta
dulu time aku sekolah,mak aku sound direct kt aku "Ko jangan nak gatal2 bercinta time sekolah ni eh!"..& mmg aku tak bercinta pn..senang cite,langsung tak pikir nk bercinta pn..xtau celah mana mak aku blh keluar statement 'ganas' mcm tu..haish..sampai skrg ni..umur aku dah 23thn pn x bercinta lg..tipu lah kalo ckp aku x pernah admire kt sape2..aku mmg ade admire kt kwn sekolah aku dulu.. ^_~

BAB : Kahwin
bkn aku sorg je yg ade tpikir psl bab ni..aku confirm semua org pn ade tpikir psl ni..lg2 makcik2 yg mana ade anak perempuan tu..bkn mak dia je,up sikit..makcik2 sedara dia pn sama,tolong2 pikirkan sekali..siap tanya lg.."bape umur ko skrg?", "ko kawan dgn sape skrg ni?", "ko ni xde pakwe ke?"..soalan paling 'ganas', "bila ko nk kahwin?"..gila advance makcik2 ni..mmg sgt prihatin dorg ni..huish..aku mmg dah byk kali dah kena 'sound check' mcm tu..xkira la makcik aku yg kt kg nogori ke,melaka ke,kl ke..masing2 'check it out' soalan yg sama..kot ado calon nak kenen kan takpo lah jugak,ni setakat tanyo kosong yo,mengabehkan boreh yo.. =.=


dlm byk2 soalan & statement yg ditujukan kat aku..cuma satu ni je yg mmg 'paling ganas' aku kena..
"sekarang ni adik tak payah la nak berkawan ke bercinta ke atau pikir kahwin..dlm masa 2,3 thn ni"..
kalo mcm tu mmg smpi bila2 la aku mcm ni..kalo dlm masa 2,3 thn..time tu umur aku dah 25 @ 26 thn..the problem is..ade ke lg lelaki yg single & available?? kot bakal @ tunang org tu mmg la ramai..
sah2 la dorg dah ade yg punya..sedangkan time aku bljr dulu..student lelaki yg bape kerat dlm kelas aku tu pn semua nya dah ade yg punya (if dorg single pn,aku kesah ape,sbb dlm kepala aku dulu, belajar je,bkn bercinta)..

*mmg byk yg aku nk story kt sini..tp tu la..aku pn xtau nk keluarkan mcm mana..haish..tp mmg 3 bab ni la yg berlegar2 dlm kepala aku..mungkin disebabkan statement 'ganas' yg aku kena tu..seiring dgn umur aku yg kian meningkat ni..so,perkara2 ni mula la berlegar2 dlm fikiran aku..*

0 Comments

Post a Comment

aku VS kawan,cinta & kahwin

aku pn xtau nk start mcm mne ni..sbb mcm2 dlm fikiran aku..jiwa kacau betul la..haish..knp ni woi?? 

BAB : Kawan
mak ayah aku xkesah aku nk berkawan dgn siapa pn..yg penting, dorg kenal sape bdk2 yg aku berkawan tu..cth la..kalo aku de kawan2 yg baru plk,aku pn senang bwk dorg jmp mak ayah aku.. xkira sape kawan yg aku bwk tu,baik laki baik perempuan..yg penting aku bwk jmp dorg..so, nti if aku ckp nk keluar dgn kawan2..mak ayah aku tau la dgn kawan yg mana aku maksudkan..& xde la dorg risau dgn sape aku keluar sama.. kadang2 kawan aku tu pn jadi kawan dorg sekali..bagus kan..hehe.. ^_^

BAB : Cinta
dulu time aku sekolah,mak aku sound direct kt aku "Ko jangan nak gatal2 bercinta time sekolah ni eh!"..& mmg aku tak bercinta pn..senang cite,langsung tak pikir nk bercinta pn..xtau celah mana mak aku blh keluar statement 'ganas' mcm tu..haish..sampai skrg ni..umur aku dah 23thn pn x bercinta lg..tipu lah kalo ckp aku x pernah admire kt sape2..aku mmg ade admire kt kwn sekolah aku dulu.. ^_~

BAB : Kahwin
bkn aku sorg je yg ade tpikir psl bab ni..aku confirm semua org pn ade tpikir psl ni..lg2 makcik2 yg mana ade anak perempuan tu..bkn mak dia je,up sikit..makcik2 sedara dia pn sama,tolong2 pikirkan sekali..siap tanya lg.."bape umur ko skrg?", "ko kawan dgn sape skrg ni?", "ko ni xde pakwe ke?"..soalan paling 'ganas', "bila ko nk kahwin?"..gila advance makcik2 ni..mmg sgt prihatin dorg ni..huish..aku mmg dah byk kali dah kena 'sound check' mcm tu..xkira la makcik aku yg kt kg nogori ke,melaka ke,kl ke..masing2 'check it out' soalan yg sama..kot ado calon nak kenen kan takpo lah jugak,ni setakat tanyo kosong yo,mengabehkan boreh yo.. =.=


dlm byk2 soalan & statement yg ditujukan kat aku..cuma satu ni je yg mmg 'paling ganas' aku kena..
"sekarang ni adik tak payah la nak berkawan ke bercinta ke atau pikir kahwin..dlm masa 2,3 thn ni"..
kalo mcm tu mmg smpi bila2 la aku mcm ni..kalo dlm masa 2,3 thn..time tu umur aku dah 25 @ 26 thn..the problem is..ade ke lg lelaki yg single & available?? kot bakal @ tunang org tu mmg la ramai..
sah2 la dorg dah ade yg punya..sedangkan time aku bljr dulu..student lelaki yg bape kerat dlm kelas aku tu pn semua nya dah ade yg punya (if dorg single pn,aku kesah ape,sbb dlm kepala aku dulu, belajar je,bkn bercinta)..

*mmg byk yg aku nk story kt sini..tp tu la..aku pn xtau nk keluarkan mcm mana..haish..tp mmg 3 bab ni la yg berlegar2 dlm kepala aku..mungkin disebabkan statement 'ganas' yg aku kena tu..seiring dgn umur aku yg kian meningkat ni..so,perkara2 ni mula la berlegar2 dlm fikiran aku..*

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.