0

hari melawat shah alam

Posted by lina yazid on 9:00 AM
aku tinggal kat seksyen 19 shah alam tu sejak 3 Julai 2011 sampailah 3 Mac 2012..
hari ni lah kali pertama aku merayap kat sekitar shah alam tu..huhu..

sebelum ni,aku tunggu gak bila2 yg angah aku cuti..so,aku blh la ajak dia gi pusing2 shah alam tu..
tapi..hampeh..dia cuti time orang lain bekerja..mmg tak lah aku nk ajak dia gi jln2..
pernah sekali aku ajak dia gi jln2..angah aku tu dgn selamba nya ckp..
"dikna gi la pusing2 sendiri..explore sendiri..kalo sesat or tak jmp jln nak balik,dikna call angah!"
pergh..mmg tak lah kn..gila pe..dah la aku tak tau jln kat shah alam tu..tak kan lah aku segila tu nak gi explore sorang2..disebabkan ayat 'power' angah aku tu la yg membuatkan aku pendam hasrat tuk bergonjeng kat shah alam..dan kalau pun aku ade keinginan nak bergonjeng,aku simpan je..


kat restoran
tak tau mcm mana entah..tadi time lunch, tgh org restoran tu susun2 meja.. aku, nurul & imran borak2 kosong..
I : balik umah terus ke pasni?
N : a'ah la, balik umah terus..
L : nape? ko nak ajak gi jalan2 ke?
I : haha..takde la..
N : huish..kalo bab jalan2, lina la org nya..
L : hehe..mane la tau..kot2 nak ajak gi jln mana2 ke..


time tgh tunggu makanan sampai..tetiba imran popup with satu plan..
I : gi tengok ikan nak?
L : ikan.. aquarium? leh gak..


after lunch & dah nak sampai masjid
lps mkn, ktorg terus gerak gi masjid shah alam sebab imran blm solat zuhur lg..aku pn follow la blkg kete dia..sbnrnya aku tgh 'cuti' skrg..tp aku follow sbb aku ingt kn nurul blh solat..huhu..dah nak sampai kat pintu masuk masjid tu ade la sikit conversation aku & nurul..
L : sy tak solat tau nurul..sy cuti..sy tunggu kt parking je..awk leh solat kn?
N : sy pn tak leh solat..sy cuti..
L : err..kalo dah dua2 tak solat..nape nye kite ikut imran gi masjid ni..hehe..sy ingt kn awk leh solat..
nape la sengal sgt sy ni, tak ty kt awk td..
N : err..takpe la kite dah masuk pun kt kwsn masjid ni..kite gi je sampai parking, 
nnti ckp kt imran kite tunggu kt dlm kete je..
L : .... 

kat parking 
masing2 memikir cmne nk ckp kt imran..haha..adeh..sgt segan kot..aku pun bukak lah pintu kete..
sebab lama sgt dia tunggu kt luar tu..dia pn dtg kt kete aku..
N : weh..ko gi je la..ktorg cuti..
I : aaa..ok..
haha...segan gila ...time nurul ckp kt imran tu..aku mmg dah tak blh nk angkat muka dah..segan weh..
ktorg tunggu la kat kete berdua sampai imran abeh solat..

kat aquarium
I : korang msti lum pernah sampai sini kn..
N : a'ah..ko msti bangga kn..sbb dpt bwk ktorg dtg sini..
ktorg pn jln2 la dlm aquarium tu..aku first time dtg situ..merasa gak la jln2 kt situ..

lps kuar dr aquarium tu, ktorg dah tak tau nk buat ape..aku nk jln2 lg..tp takde ckp kt dorg..
imran lak tak nak balik umah sbb umah tgh renovate & dia mmg tak tau nk buat ape..
N : lina..awk nk gi mane2 lg ke? or nk balik dah?
L : sy sbnr nya nk jln2 lg..nk jln2 kt sacc mall..sy tak pernah gi sana lg..
N : weh imran..si lina ni nk jln2 lg..dia nk gi sacc mall..ko nk gi x?
I : jom ah..blk pn bkn de wtpe..naik kete ko je la..
L : ok..jom..

kat sacc mall
aku kalo g mana2 mall..takde tmpt lain..same de mph,popular or kedai cd2..ktorg jln2 sampai la jmp mph tu..dah sampai kt mph..ktorg berpecah..aku gi cari buku aku..nurul gi tempat novel2..imran gi tmpt buku2 dia..lps byr sume..ktorg pn kuar la dr sacc mall..

aku ni kalo kuar mana2..tak gi mkn mmg tak sah..lapar je memanjang..pe lg..ktorg pn gi la lepak kt restoran tasik..

kat restoran tasik
mcm2 la yg ktorg borak kn..psl tmpt keje la, bos la, gaji la, bdk2 ofis tu la, kwn2 ktorg la, psl pe yg ktorg mkn la..lps mkn, ktorg gi amik kete imran.. kau lak gi anta nurul balik..


BEST SANGAT HARI NI..walaupun aku penat mengemas kat ofis tadi..tapi penat tu berbayar dgn aktiviti selepas tu..terima kasih byk2 la kt nurul & imran..disebabkan korg..aku merasa gi tmpt2 tu sume..aku tau korg berdua penat gak..tp korg sikit pn tak mengeluh or complain ckp korg penat..KORANG MEMANG BEST LAH..!!

hehe..pnjg lak entry aku mlm ni..hehe..tq my beloved blog.. ^_~

0 Comments

Post a Comment

hari melawat shah alam

aku tinggal kat seksyen 19 shah alam tu sejak 3 Julai 2011 sampailah 3 Mac 2012..
hari ni lah kali pertama aku merayap kat sekitar shah alam tu..huhu..

sebelum ni,aku tunggu gak bila2 yg angah aku cuti..so,aku blh la ajak dia gi pusing2 shah alam tu..
tapi..hampeh..dia cuti time orang lain bekerja..mmg tak lah aku nk ajak dia gi jln2..
pernah sekali aku ajak dia gi jln2..angah aku tu dgn selamba nya ckp..
"dikna gi la pusing2 sendiri..explore sendiri..kalo sesat or tak jmp jln nak balik,dikna call angah!"
pergh..mmg tak lah kn..gila pe..dah la aku tak tau jln kat shah alam tu..tak kan lah aku segila tu nak gi explore sorang2..disebabkan ayat 'power' angah aku tu la yg membuatkan aku pendam hasrat tuk bergonjeng kat shah alam..dan kalau pun aku ade keinginan nak bergonjeng,aku simpan je..


kat restoran
tak tau mcm mana entah..tadi time lunch, tgh org restoran tu susun2 meja.. aku, nurul & imran borak2 kosong..
I : balik umah terus ke pasni?
N : a'ah la, balik umah terus..
L : nape? ko nak ajak gi jalan2 ke?
I : haha..takde la..
N : huish..kalo bab jalan2, lina la org nya..
L : hehe..mane la tau..kot2 nak ajak gi jln mana2 ke..


time tgh tunggu makanan sampai..tetiba imran popup with satu plan..
I : gi tengok ikan nak?
L : ikan.. aquarium? leh gak..


after lunch & dah nak sampai masjid
lps mkn, ktorg terus gerak gi masjid shah alam sebab imran blm solat zuhur lg..aku pn follow la blkg kete dia..sbnrnya aku tgh 'cuti' skrg..tp aku follow sbb aku ingt kn nurul blh solat..huhu..dah nak sampai kat pintu masuk masjid tu ade la sikit conversation aku & nurul..
L : sy tak solat tau nurul..sy cuti..sy tunggu kt parking je..awk leh solat kn?
N : sy pn tak leh solat..sy cuti..
L : err..kalo dah dua2 tak solat..nape nye kite ikut imran gi masjid ni..hehe..sy ingt kn awk leh solat..
nape la sengal sgt sy ni, tak ty kt awk td..
N : err..takpe la kite dah masuk pun kt kwsn masjid ni..kite gi je sampai parking, 
nnti ckp kt imran kite tunggu kt dlm kete je..
L : .... 

kat parking 
masing2 memikir cmne nk ckp kt imran..haha..adeh..sgt segan kot..aku pun bukak lah pintu kete..
sebab lama sgt dia tunggu kt luar tu..dia pn dtg kt kete aku..
N : weh..ko gi je la..ktorg cuti..
I : aaa..ok..
haha...segan gila ...time nurul ckp kt imran tu..aku mmg dah tak blh nk angkat muka dah..segan weh..
ktorg tunggu la kat kete berdua sampai imran abeh solat..

kat aquarium
I : korang msti lum pernah sampai sini kn..
N : a'ah..ko msti bangga kn..sbb dpt bwk ktorg dtg sini..
ktorg pn jln2 la dlm aquarium tu..aku first time dtg situ..merasa gak la jln2 kt situ..

lps kuar dr aquarium tu, ktorg dah tak tau nk buat ape..aku nk jln2 lg..tp takde ckp kt dorg..
imran lak tak nak balik umah sbb umah tgh renovate & dia mmg tak tau nk buat ape..
N : lina..awk nk gi mane2 lg ke? or nk balik dah?
L : sy sbnr nya nk jln2 lg..nk jln2 kt sacc mall..sy tak pernah gi sana lg..
N : weh imran..si lina ni nk jln2 lg..dia nk gi sacc mall..ko nk gi x?
I : jom ah..blk pn bkn de wtpe..naik kete ko je la..
L : ok..jom..

kat sacc mall
aku kalo g mana2 mall..takde tmpt lain..same de mph,popular or kedai cd2..ktorg jln2 sampai la jmp mph tu..dah sampai kt mph..ktorg berpecah..aku gi cari buku aku..nurul gi tempat novel2..imran gi tmpt buku2 dia..lps byr sume..ktorg pn kuar la dr sacc mall..

aku ni kalo kuar mana2..tak gi mkn mmg tak sah..lapar je memanjang..pe lg..ktorg pn gi la lepak kt restoran tasik..

kat restoran tasik
mcm2 la yg ktorg borak kn..psl tmpt keje la, bos la, gaji la, bdk2 ofis tu la, kwn2 ktorg la, psl pe yg ktorg mkn la..lps mkn, ktorg gi amik kete imran.. kau lak gi anta nurul balik..


BEST SANGAT HARI NI..walaupun aku penat mengemas kat ofis tadi..tapi penat tu berbayar dgn aktiviti selepas tu..terima kasih byk2 la kt nurul & imran..disebabkan korg..aku merasa gi tmpt2 tu sume..aku tau korg berdua penat gak..tp korg sikit pn tak mengeluh or complain ckp korg penat..KORANG MEMANG BEST LAH..!!

hehe..pnjg lak entry aku mlm ni..hehe..tq my beloved blog.. ^_~

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.