0

aKu & BuKu

Posted by lina yazid on 11:32 PM
mcm tak caye je kn..kalo tgk topic entry ni..hehe..jgn kn ko blog..even akak ngan abg aku pn tak caye yg aku ni blh duk ngadap buku..sbb mmg dr dulu lg, dorg mmg susah nk tgk aku pegang buku..hehe..kalo pun dorg nmpk aku pegang buku tu, dorg msti ckp,"kojap yo tu..jap lg tutop la mato ko tu dikna.." hehe..& mmg btl pn..blm smpai bpe minit aku ngadap buku tu..alik2 buku tu ngadap aku balik..hehe..


sebelum ni..aku mmg ade membaca..tp bkn nye buku yg blh dibuatkn panduan..buku2 yg aku baca dulu tu sume komik @ manga (skrg tak lg, sbb abih sume komik2 aku ni aku jual kt uncle surat khabar lama tu..xbyk pn , adela dlm 50 buah..), novel (yg ni stok akak aku..aku juz tlg baca je, tukang beli nye dia..hehe), majalah epop (skrg pn baca lg epop ni, but just utk release tension dr ngadap pc ofis tu & stress keje..)..

aku start baca buku genre Islamic & motivasi ni since tahun 2010..time tu aku gi jln2 dgn roommate aku kt Jusco Bandaraya Melaka..kitorang gi kedai buku Popular..time tu aku duk gila mencari buku Sudoku..ntah mcm mana aku terdetik tuk baca intisari sebuah buku ni..tajuk dia Ya Allah, Aku Jatuh Cinta karya Burhan Sodiq..kulit buku tu takde la 'meletop' mata tp tajuk dia tu membuatkan aku nak tau sgt isi dalamnya..aku pun beli la buku tu..antara intisari buku tu adalah apa & bagaimana cinta dr sudut Islam..penulis buku tu asalnya dari Indonesia, jadi gaya bahasa nya pn mmg ada unsur bahasa di sana tp ada juga terselit karya kartun yg mana dpt menarik minat anak muda utk membacanya..pengolahan dia pn mmg mudah utk difahami..

then, smlm time aku, nurul & imran gi jln2 kt SACC Mall, ktorg pn gi la kt kedai buku MPH..mmg aku suka sgt smlm sbb aku dpt beli lg beberapa buah buku karya Burhan Sodiq ni.. antara tajuk buku2 yg aku beli tu : Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri..Ya Allah, Diakah Jodohku..Kerana Allah Aku Menikahimu..ada juga satu buku karya Rozzani Din..tajuk nya Bongkar Misteri Tarikh Lahir Anda..aku belum start baca pn buku2 yg baru aku beli smlm..but tgk dr ulasan ringkas nya, sudah cukup tuk buat aku tertarik..hehe..if aku dah baca buku2 tu, aku share la ye..hehe..


>>not much to share today..nanti aku sambung lg ye..hehe..bye<<

0 Comments

Post a Comment

aKu & BuKu

mcm tak caye je kn..kalo tgk topic entry ni..hehe..jgn kn ko blog..even akak ngan abg aku pn tak caye yg aku ni blh duk ngadap buku..sbb mmg dr dulu lg, dorg mmg susah nk tgk aku pegang buku..hehe..kalo pun dorg nmpk aku pegang buku tu, dorg msti ckp,"kojap yo tu..jap lg tutop la mato ko tu dikna.." hehe..& mmg btl pn..blm smpai bpe minit aku ngadap buku tu..alik2 buku tu ngadap aku balik..hehe..


sebelum ni..aku mmg ade membaca..tp bkn nye buku yg blh dibuatkn panduan..buku2 yg aku baca dulu tu sume komik @ manga (skrg tak lg, sbb abih sume komik2 aku ni aku jual kt uncle surat khabar lama tu..xbyk pn , adela dlm 50 buah..), novel (yg ni stok akak aku..aku juz tlg baca je, tukang beli nye dia..hehe), majalah epop (skrg pn baca lg epop ni, but just utk release tension dr ngadap pc ofis tu & stress keje..)..

aku start baca buku genre Islamic & motivasi ni since tahun 2010..time tu aku gi jln2 dgn roommate aku kt Jusco Bandaraya Melaka..kitorang gi kedai buku Popular..time tu aku duk gila mencari buku Sudoku..ntah mcm mana aku terdetik tuk baca intisari sebuah buku ni..tajuk dia Ya Allah, Aku Jatuh Cinta karya Burhan Sodiq..kulit buku tu takde la 'meletop' mata tp tajuk dia tu membuatkan aku nak tau sgt isi dalamnya..aku pun beli la buku tu..antara intisari buku tu adalah apa & bagaimana cinta dr sudut Islam..penulis buku tu asalnya dari Indonesia, jadi gaya bahasa nya pn mmg ada unsur bahasa di sana tp ada juga terselit karya kartun yg mana dpt menarik minat anak muda utk membacanya..pengolahan dia pn mmg mudah utk difahami..

then, smlm time aku, nurul & imran gi jln2 kt SACC Mall, ktorg pn gi la kt kedai buku MPH..mmg aku suka sgt smlm sbb aku dpt beli lg beberapa buah buku karya Burhan Sodiq ni.. antara tajuk buku2 yg aku beli tu : Ya Allah, Aku Tak Ingin Sendiri..Ya Allah, Diakah Jodohku..Kerana Allah Aku Menikahimu..ada juga satu buku karya Rozzani Din..tajuk nya Bongkar Misteri Tarikh Lahir Anda..aku belum start baca pn buku2 yg baru aku beli smlm..but tgk dr ulasan ringkas nya, sudah cukup tuk buat aku tertarik..hehe..if aku dah baca buku2 tu, aku share la ye..hehe..


>>not much to share today..nanti aku sambung lg ye..hehe..bye<<

No comments:

Post a Comment

Copyright © 2009 .:i mY mE minE:. All rights reserved. Theme by Laptop Geek. | Bloggerized by FalconHive.